Inkaliljat ja tulppaanit

Hankin kotiin mahdollisimman säännöllisesti tuoreita leikkokukkia. Kukat piristävät kummasti mieltä näin talvenkin keskellä, ja erityisesti silloin, kun ne ovat mieheni yllätystuomisia. Tämän hetkinen kotiin ostettava suosikkikukkani on Inkalilja, latinankieliseltä nimeltään alstroemeria. Inkaliljan alkuperä on Chilen, Brasilian ja Perun vuoristoalueilta. Värivaihtoehtoja on runsaasti, joista omat suosikkini ovat vaaleanpunaisen eri sävyt ja valkoinen. Inkaliljan kauneuden lisäksi hankintaa puoltaa sen kohtuullinen hinta ja normaalia leikkokukkaa pidempi kestoaika maljakossa, noin 1-2 viikkoa. Tärkeää on muistaa vaihtaa raikas, viileä vesi parin päivän välein ja katkoa varsiin uudet imupinnat.

Ystävältäni sain vaaleanpunaisia tulppaaneja ja päätin yhdistää ne samaan maljakkoon inkaliljojeni kanssa. Kombinaatio on kaunis, mutta tarkkana saa olla, etteivät tulppaanit hörppäse itseensä kaikkia vesiä maljakosta.

Tulppaanit valtaavat vauhdilla kukkakaupat ja hauska vinkki joka kotiin: ota suurehko, vanha peltipurkki/sinkkiastia/sinkkikannu ja laita sen sisälle lasiastia maljakoksi. Kaada lasiastia noin puolilleen kylmää vettä. Lisää tulppaanit, joiden varsia on lyhennetty pari senttiä veden imemisen parantamiseksi. Tulppaanien kestävyyttä voi pidentää lisäämällä veteen pari jääpalaa silloin tällöin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s