Brunssi: Dylan

Tämän vuoden puolella matkasimme mieheni kanssa sunnuntaibrunssille Helsingin Arabianrantaan, Bistro Dylaniin. Dylan sijaitsee hieman syrjäisessä paikassa eikä itse rakennus houkuttele tutustumaan bistron tarjontaan. Uskoakseni en olisi mennyt Dylaniin brunssille ellen olisi lukenut ihan hyviä suosituksia muutamista blogeista.

Dylan järjestää sunnuntaisin kaksi kattausta, klo 11.30 ja 14.00, joista pöytävarauksen teimme ensimmäiseen. Saavuimme paikalle hyvissä ajoin, samoin oli tehnyt monta muutakin, ehkä meidän tavoin ensikertalaisia. Pöydät oli nimikoitu varausten mukaan, ja saimme pöydän kahdelle, joka oli oikein mukava juttu. Brunssipaikkana tämä oli erityisesti lapsiperheiden suosiossa – sylivauvoista teini-ikäisiin.

Sisustukseltaan Dylanin määrittelisin ”ruokalaksi”, jollaisia näkee työpaikoilla – lounaspaikkana Dylankin toimii Arabian ’teollisuusalueen’ keskellä. Pöytiä olisi voinut jotenkin kattaa pöytäliinoin tai servetein / koristella vaikka kynttilöin tunnelmaa lisäämään.

Brunssi maksettiin heti ensimmäiseksi ja kassalta sai vastineeksi yhden Arabian lautasen ruokailua varten. Vaikka nälkä oli jo kova, en voinut olla kiinnittämättä huomiota kouluista ja huoltoasemilta tuttuihin koivuisiin tarjottimiin, joihin annosta alettiin kokoamaan.

Kylmiä ruokia löytyi niin lihasta, kalasta ja kasviksista eli varmasti jokaiselle jotakin, mutta monipuolisia salaatteja olisin toivonut enemmän. Maustamattoman jugurtin suurena ystävänä petyin brunssilla tarjottavan jugurtin vetiseen koostumukseen. Jugurtin kanssa tarjolla oli mysliä, makeuttamattomia marjoja ja muroja. Nakit, lihapullat ja munakokkeli olivat tuttu näky hotellien aamupaloilta ja kyllähän ne aina toki toimii, muttei tuo uusia makuelämyksiä.

Leipäpöytä ilahdutti aivan mahtavilla karjalanpiirakoilla munavoin kera, tuoreilla minicroisanteilla ja leivillä.

Jälkiruokapöytä oli leipävalikoiman jälkeen toiseksi paras osa brunssia ja sen pisteet nosti maukas suklaa brownie marjaisan kastikkeen kera. Jälkiruoista löytyi myös omenapiirakkaa, hedelmiä, keksejä ja vaahtokarkkeja. Juomina tavallinen kahvi tai tee.

Kokonaisarvosana  (0-5) 3½ eli monipuolinen, runsas ja taatusti nälkä lähtee. Itse ravintolan look’n’n feel laskee pisteitä, mutta tämän osalta makuja on monia.

Hinta 16 €

Dylan – Hämeentie 153 B / Dylan, Arabia (www)

Yksi kommentti artikkeliin ”Brunssi: Dylan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s