Sushi’n’roll

Sushi-ravintolassa olen käynyt ensimmäisen kerran syksyllä 2010 ja hämmästyin itsekin, että pidin tästä uudesta makuelämyksestä. Yllätys siksi, etten ole suuri kalaruokien ystävä ja erityisesti ”raa’an” kalan syöminen ei aiemmin ole tuntunut mielekkäältä ajatukselta. Lohi, tonnikala, kuha, sei on aikalailla ”peruskaloja”, joita mielelläni myös itse valmistan. Niin tai näin, sushia olen syönyt tasaisen harvakseltaan ensimmäisen kokeilun jälkeen.

Tällä kertaa päätimme kokeilla take away-sushia Helsingin Kapteeninkadun Sushi’n’roll ravintolasta. Netistä saamani tiedon mukaisesti take away ruoat on hyvä tilata etukäteen soittamalla ravintolaan. Tein työtä käskettyä. Yllätyin hieman, että palvelua sai puhelimitse vain englanniksi, vaikka ei se mikään ongelma ollut tilauksen hoitamiseksi. Jollekin saattaisi olla. Puhelimitse kerrottiin jonon olevan noin 40 minuuttia eli sitä ennen ei kannata tulla ravintolaan odottelemaan. Reittioppaan avulla selvisi, että keskustasta pääsee ravintolaan kätevästi ratikalla ja pysäkki sijaitsee muutaman kymmenen metrin päästä kohteesta. Sinne siis.

Ravintolassa on vain 25 istumapaikkaa ja jopa arki-iltana ne olivat kaikki käytössä. Tarjoilija tuli palvelemaan sujuvalla englannillansa miltei heti kun ovesta astuin sisään ja sushit lähti matkaani parissa minuutissa. Nopea toimitus, mikäli ei tilausaikaa lasketa.

Kotona paperikassin sisältä löytyi kaksi läpinäkyvää rasiaa ja ravintolan omaa soijakastiketta annospakkauksissa – tietenkin myös ne puiset syömäpuikot. (Syömäpuikkojen kanssa on ollut opettelemista, mutta kyllä se alkaa jo sujumaan. Pakkohan se on ollut opetella, koska haarukan käyttö tämän ruokalajin kohdalla tuntuisi jotenkin sääntöjen vastaiselta.)

Yksi annos sisälsi 12 sushia:

  • 2 x Tulinen tonnikala uramaki
  • 4 x Tulinen lohi uramaki
  • 1 x Lohi nigiri
  • 1 x Siika nigiri
  • 1 x Tonnikala nigiri
  • 1 x Ebi nigiri

Sushien lisäksi pakkauksessa oli inkivääriä (nam!) ja wasabi-tahnaa.

Sushit oli kauniisti aseteltu ja maku vastasi ulkonäköä eli tuoretta ja hyvää! Hinta yhdelle annokselle on 16,80 € ja minulla täytti vatsan oikein hyvin – tosin, mies olisi kyllä syönyt muutaman vielä lisää. Ehkä ensi kerralla sitten.

Kokonaisarvosana (0-5) 2½ eli pisteet tulevat maistuvasta ruoasta, mutta palvelua pitäisi saada suomeksi (periaate) ja arvostelematta on ravintolassa tapahtuva palvelu ja sen tunnelma, joten katsotaan pisteitä sitten toisella kertaa uudelleen…

Sushi’n’roll – Kapteeninkatu 7 (www)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s