Uskomaton Amaryllis

Ystäväni ja sukulaiseni tietävät, etten ole mikään viherpeukaloa omaava hortonomian ihmelapsi. Joulun alla ostin kotiin valkoisen Amarylliksen, jossa oli kauniit nuput aluillaan. Kysyin kaupan viherosaston myyjältä, että miten kukkaa tulisi hoitaa ja vastaukseksi sain ”älä hoida mitenkään”. Iloisena tästä tiedosta sanoin myyjällekin, että sittenhän kukka on hyvässä huomassa kotonani. Kukka kukki kauniisti jo viikon kuluttua oston jälkeen. Harkitsin kukinnon jälkeen kasvin pois heittämistä, mutta koska mullasta näytti nousevan lehtiä, annoin sille mahdollisuuden näyttää mikä siitä vielä tulee isona. Siirsin kukan pois ikkunalaudalta ja vähemmän näkyvälle paikalle kotona.

Kukan kasvua oli hauska seurata, että mitä sieltä lehdistä oikein nousee. Kauan se vain kasvatti yhtä piiiitkäää vartta ja lopulta siihen päähän tuli ”möhkäle”, jonka sitten myöhemmin suuressa viisaudessani tunnistin kukan nupuksi.

Nyt Amarylliksessa on kaikkiaan 5 (viisi!!) kukkaa avautunut yhdestä nupusta ja on erittäin näyttävä näky, kuten kuvasta voit itse todeta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s