Helpotusta kuivalle iholle

Ihoani ei ole tarkoitettu näin arktisiin olosuhteisiin, joista on viime viikkojen aikana saatu Suomessa ’nauttia’. Kaupoissa on tarjolla jos jonkinlaisia kosmeettisia tuotteita, mutta juuri itselle sopivien tuotteiden löytäminen on todella haastavaa. Siksipä kotona kaapit pursuavat vähän käytettyjä tuotteita, kun tuubia toisen jälkeen joutuu kokeilemaan vähintään muutaman päivän ajan.

Olen pitkään ollut apteekeista myytävien tuotteiden käyttäjä, koska herkän ja ohuen ihon vuoksi ei mitkään liian hajustetut ja/tai väriaineita sisältävät markettien tuotteet sovi hipiälleni. Kuitenkaan ei näillä pakkasilla edes Vichyn-tuotteet riittäneet kosteuttamaan ihoani ja tuloksena olikin hilseilevä ja pintakuiva iho, erityisesti kasvoissa. Useimmat varmasti tietävät sen inhottavan kiristävän ja pistelevän tunteen iholla, jonka kuivuus saa aikaan… (dislike!).

Olen joskus lukenut, että kuivaihoisen ei tarvitse ’pelätä’ pitkään suihkussa olemista, kylpemistä tai uintia, sillä ne ovat hyviä keinoja vesipitoisuuden palauttamiseksi normaalille tasolle. Sen sijaan tärkeää on heti sitoa vesi ihoon sopivalla kosteusvoiteella – ja hyvänä sitovana aineena toimii glyseroli. Tämän tiedon puitteissa marssin lähimpään apteekkiin.

Apteekkien valikoimista löytyy esimerkiksi Orionin, Actaviksen ja Leiraksen perusvoiteita, joiden hinnat ovat vähintäänkin kilpailukykyisiä markettien tuotteille ja haluan ainakin uskoa, että apteekin tuotteiden laadunvalvonta on parempaa. Ilokseni löysin juuri tarpeitani vastaavan uutuustuotteen Orionin perusvoiteesta, johon on lisätty glyserolia (20%). Tämä Aqualan Duo lupaa tuotekuvauksessa (ja apteekkarin vahvistamana) lisätä ihon kimmoisuutta ja antaa pitkäkestoista kosteutta. 100 g tuubi maksoi 5,50 €, joten se sai olla kokeilun hinta tällä kertaa.

Olen nyt tuotetta käyttänyt reilun viikon aamulla meikin alla ja illalla paksumpi kerros korvaamaan yövoidetta. Ihon kiristävä tunne väheni jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen ja pikkuhiljaa myös hilseily väheni. Ihmeellistä. Nyt täytyy vain toivoa, että tuote sopii koko lopputalven ajan, sillä vuodenajan vaihtuessa on myös ihon hoitotuotteiden vaihtaminen ajankohtaista.

Pirteää pakkaspäivää!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s