Helppo kukkakaalikeitto ja kinkkukierteet

Uusi viikko ja uudet kujeet.

Etelä-Suomessa lunta tulee lähes päivittäin lisää, mutta onneksi pakkasen purevuus on hieman hellittänyt. Viikonloppu oli mukavan rentouttava ja punaviinistä sai nauttia kaikessa rauhassa hyvän ruoan kera. Viikonloppuna suoritin muiden toimien ohessa alustavia suunnitelmia ja laskelmia sängynpäädyn valmistamiseksi, mutta siitä projektista lisää (joskus) myöhemmin…

En teistä muista tiedä, mutta itse pyrin aloittelemaan aina uuden viikon hieman kevyemmällä ruokavaliolla – tämä seurausta siitä, että satsaan viikonloppuisin kaikenlaisiin herkkuihin (makeisiin ja suolaisiin). Tämän kevyen aterian tai alkupalakeiton lisukkeella valmistaa noin 20 minuutissa. Jos et usko, kokeile vaikka itse.

Kukkakaalikeitto:

Keskikokoinen kukkakaali
1 litra vettä
2 Knorr Fond ’du chef’ -kasvisliemihyytelöä
1 prk Valion kolmen juuston kermaa
2 tl currya
Soijaa / suolaa maun mukaan
Mustapippuria myllystä

1. Mittaa litra vettä kattilaan ja lisää veteen paloiteltu kukkakaali.
2. Lisää kattilaan 2 kasvisliemihyytelöä ja keitä kukkakaalit melko pehmeiksi.
3. Soseuta kukkakaalit sauvasekoittimella samettisen tasaiseksi.
4. Lisää kolmen juuston kerma ja mausteet.

Anna kiehua hiljalleen, jotta keitto sakeutuu ja voit samaan aikaan valmistaa helpot kinkkukierteet.

Kinkkukierteet:
1 pkt lehtitaikinalevyjä (pakaste)
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
Kananmunaa
Suolaa myllystä
(parmesan-juustoa)

1. Leikkaa hieman sulaneet lehtitaikinalevyt -> yksi levy kolmeen osaan pituussuunnassa.
2. Laita yksi siivu ilmakuivattua kinkkua taikinan päälle ja kieritä rennolle rullalle pituussuunnassa.
3. Aseta jokainen kinkkukierre pellille siten, etteivät ne pääse avautuman / suoristumaan.
4. Voitele kierteet kananmunalla ja voit ripotella päälle hieman suolaa ja parmesan-juustoa.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 6-10 min. Paras arvio paistoajalle on kaunis kullanruskea väri.

Tarjoile keitto kauniista lautasesta tai keittokulhosta ja asettele kinkkukierre houkuttelevasti esille. Bon appetit!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s