Glöd

Ruoka on hyvää nälkää vastaan.

Perjantaisena iltana suuntasimme naisporukalla nauttimaan 4 ruokalajin illallista Ravintola Glödiin. Ravintola avautuu arkisin klo 17 ja meidän saapuessa paikalle klo 18 olimme ravintolan ensimmäiset asiakkaat. Tarjoilijan mukaan suomalaiset ovat siirtyneet illallistamaan eteläeurooppalaiseen tapaan vasta klo 20 jälkeen. Meitä tämä ei toki haitannut, kun saimme valita pöytämme aivan vapaasti.

Henkilökunta otti tulijat vastaan ystävällisesti ja ohjasi viemään päällystakit narikkaan. Tästä muodostui ravintolaillan negatiivisin piirre, ja sekin pitkälti vain periaatteen vuoksi. Miksi maksamme narikasta, takkiemme säilytyksestä illallisen ajan, vaikka pöytämme vieressä oli naulakko. Neljältä ihmiseltä 12 euroa siitä ’palvelusta’ tuntui jotenkin kohtuuttomalta ottaen huomioon, että toimme rahaa ravintolalle hieman alle 300 euroa ruokailemalla siellä. Tappiosta huolimatta emme antaneet tämän vaikuttaa iltamme onnistumiseen.

Ravintolan takaosa on tunnelmaltaan romanttinen hämärän valaistuksen, kynttilöiden ja näyttävän lasiseinien välissä loimuavan sisustustakan vuoksi. Valitsimme kuitenkin pöytämme ravintolan etuosasta, ikkunoiden luota, jossa voi seurata illan hämärtymistä ja kadun vilinää ruokailun lomassa. Meidän tapauksessamme otimme paikan valinnassa huomioon myös muut ruokailijat, joiden ei tarvitse kuunnella runsasta puheensorinaamme naurun raikaamisen ohella.

Tarjoilija tarjoili heti alkuun leipäkorista leipää voin kera. Leipä oli (illan toinen) pettymys, emmekä päässeet yhteisymmärrykseen oliko leipä raakaa vai muuten vain piparkakkutaikinan makuista kakkua. Tästäkään emme lannistuneet…

Annoskateuden välttämiseksi koko seurue otti Ravintolan keittiömestarin (Petteri Luoto) menun, joka osoittautui erinomaisen maukkaaksi kokonaisuudeksi:

Ceviche Hibiscus
Sitrusdressingillä marinoitua siikaa, ruusulla maustettua veriappelsiinia ja fenkolia
Riesling valkoviini 12 cl 

Risotto Nero
Musta risotto (värjätty mustekalan musteella), grillattuja tiikeriravunpyrstöjä ja Tom Kha Khai- vaahtoa
Argentiinalainen kuiva valkoviini 16 cl  

Ankankoipiconfit ”Cucina Povera”
Mureaksi haudutettua ankankoipea, tryffelikermaan murennettua savoijinkaalia ja porsaan savukylkeä
Chileläinen punaviini 16 cl 

Crema Lavender
Paahdettu laventelikermavanukas sekä kanelilla maustettu appelsiinisorbet

Ateriakokonaisuus vahvistui annos toisensa jälkeen erinomaiseksi. Jokaisesta annoksesta löytyi uusia makuja, joita en ollut ennen kokenut ja annokset olivat ulkonäöllisesti houkuttelevia ja kauniita. Nautinnollista syödä ruokaa, joka miellyttää kaikkia aisteja; maku – uusia elämyksiä, haju – tuoksut jotkin uusia, mutta houkuttelevia, tunto – koostumukset (suutuntuma) miellyttäviä sekä näkö – kaunista katseltavaa. Pääruokana ollut ankka oli niin suussa sulavaa, ettei sanat riitä kuvailemaan.

Kokonaisarvosana (0-5) 4 – menu erinomainen, asiakaspalvelu tasokasta, viinit normaalihintaiset ravintolan yleiseen hintatasoon nähden. Narikan maksullisuus ja alkupalaleipä olivat illan ainoat ravintolaan kohdistuneet pettymykset. Uskon itse käyväni paikassa toisenkin kerran, ja suosittelen lämpimästi muillekin.

Menu 44 € / hlö ja viinit noin 20 €.

Bar and Grill Glöd – Korkeavuorenkatu 34 / www

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s