Pippuripihvi, uunijuurekset ja BBQ-kastike

Tyytyväisyys on elämän onni.

Lapset kysyvät usein toisiltaan lempivärejä, lempimusiikkia, lempikarkkeja, lempijuomia, lempiruokia jne. – tai ainakin kysyivät minun lapsuudessani. Kaikkiin löytyi aina vastaus sen hetkisen elämänkokemuksen perusteella. Aikuisena on jo ehtinyt nähdä monenlaisia vaihtoehtoja elämänsä varrella, joten sen ”ykkösparhaan” nimeäminen saattaa olla joskus haastavaa.

Siltikin lempiruoakseni nimeäisin (tai ainakin yhdeksi pitkäaikaiseksi suosikiksi) hyvin valmistetun pihvin kasviksilla ja hyvällä kastikkeella. Kotona valmistamme epäsäännöllisen säännöllisesti naudan/härän kokolihasta valmistettuja ruokia ja taannoin tällaisella kokonaisuudella; pippuripihvi BBQ-kastikkeella ja rosmariini-uunijuurekset.

Uunijuuresten valmistaminen käy kätevästi pakasteista löytyvillä juureskuutioilla. Uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi ladottuna uunijuuresten päälle lisätään mausteet ja sekoitetaan pari kertaa kypsennyksen aikana. Uuni 200 astetta 30 minuuttia. Mausteet: suolaa myllystä, valkosipulia, rosmariinia (tuoretta tai kuivattua), juoksevaa hunajaa ja oliiviöljyä.

Pippuripihvien valmistaminen on helppoa, mutta onnistumisen takaamiseksi pihvit on muistettava ottaa pöydälle lämpenemään vähintään 1h ennen paistamista. Paistamiseen käytetään puolet öljyä ja puolet voita. Lisätään paistinpannulle kuuman rasvan kanssa runsaasti pippuria (rouhittua mustapippuria tai pippurisekoitusta) -> annetaan vähän aikaa paistua ja lisätään lihat pannulle käännellen pihvejä nopeasti molemmin puolin, jotta pippuri tarttuu pintaan. Paistoaika riippuu halutusta pihvin kypsyydestä, mutta 2-3 min. per puoli riittää, jottei pihvi ylikypsy (aika riittää ainakin sisäfileen kohdalla). Vaikka pihvi tulee laittaa aina kuumalle pannulle, ei koko paistoaikaa tule pitää levyä täysillä – pintaruskistamisen jälkeen voi lämpötilan laskea jopa puoleen.

Kastikkeeseen tarvitaan kuohukermaa, joka kiehautetaan kattilassa välillä sekoittaen (älä polta pohjaan!). Sekaan vispataan HP BBQ-kastiketta, classic tai chili:

Kastikkeen maun voi tarkistaa kuumennuksen aikana ja tarvittaessa lisätä BBQ-kastiketta omaan makuun sopivaksi. Suolaisuutta voi halutessaan lisätä pienellä määrällä soijaa. Kastike on valmista silloin, kun se on hieman saostunut / paksuuntunut.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s