Lohi-katkarapulaatikko

Monipuolisten kalaruokien valmistaminen on itselleni haastavaa ja siksi tuleekin usein valmistettua lohta uunissa erilaisilla mausteilla. Tämäkään resepti ei siitä suuresti poikkea. Lohilaatikolle löytynee monta tapaa valmistaa, mutta tähän päätyi lohen lisäksi vaihtelua tuomaan jättikatkaravunpyrstöjä.

1 pss (500 g) Kerma-peruna-sipulisekoitus
Graavilohta
2,5 dl kermaa, Valion Mustapekka-pippurijuusto
Katkarapuja
Tilliä
Juustoraastetta

  1. Kaada vuoan pohjalle koko pussillinen peruna-sipulisekoitusta.
  2. Lisää perunoiden sekaan ja päälle sekä lohta että katkarapuja. Itse käytin siivutettua graavilohta, josta leikkasin suikaleita ja sijoittelin niitä perunoiden sekaan.
  3. Kaada kerma tasaisesti raaka-aineiden päälle.
  4. Silppua tilliä antamaan makua ja näköä laatikolle.
    Suolaa voi lisätä, mutta varovaisella kädellä.
  5. Lisää juustoraaste vasta paistoajan puolessa välissä, jottei se ehdi ruskettua liikaa.

Paistaminen 200 astetta noin 45 minuuttia.

Tarjoile maistuva ateria salaatin ja keitettyjen kananmunien kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s