Jailbird

Lähes keskellä Helsinkiä (Katajanokalla) on toiminut Helsingin lääninvankila ”Skatta” vuosina 1837-2002. Aikanaan vankila vastaanotti 40% kaikista Suomen vankiloihin päätyneistä vangeista. Vankilassa oli 164 selliä, joista 7 oli naisille. Nykyään täysin peruskorjattuna hotellina toimiva Best Western Katajanokka kätkee tiiliseinien sisälle 106 hotellihuonetta, ravintolan ja juhla-/kokoustiloja.

Hotellimajoitusta ei pääkaupunkiseudulla asuvana ole tarpeen testata, mutta ravintola vaikutti houkuttelevalta kokemukselta. Sinne siis. Hotelli on muurien sisällä ja ravintolaan nälkäiset asiakkaat ohjataan sisäpihalta. Tunnelma sisällä on erittäin lämminhenkinen ja hiukan jopa jännä kuvitella mitä kaikkea tiilenpäät ovat vuosien saatossa ”nähneet”.

Ravintola Jailbird on pitkulaisen mallinen, jossa pieniä pöytiä näytti olevan melko runsaasti. Vastaanotto oli ystävällinen ja etukäteen varattu pöytämme oli jo vapaana ja katettuna saavuttuamme paikalle.

Menusta löytyi omaan makuun sopivia annoksia moniakin, joten ei kun valikoimaan vesi kielellä alku-, pää- ja jälkiruokia. Kuvasin molempien annokset, sillä päädyimme erilaisiin kokonaisuuksiin mieheni kanssa. Se onkin aina varma tapa saada kokeiltua useampia ruokalajeja, sillä meillä kyllä vieraillaan toistemme lautasilla ja tarvittaessa annoksia jopa vaihdetaan, jottei kummallekaan tule annoskateutta.

Alkupala: Savumuikkuja, siianmätiä ja saaristolaisleipää, ruohosipulimajoneesia

Alkupala: Blini, siianmätiä, kirjolohenmätiä ja sienisalaattia

Pääruoka: Linnanpihan härkää ja punaviinikastiketta

Pääruoka: Grillattua poronfilettä ja korvasienimuhennosta

Jälkiruoka: Sabayon-lumipallo mokkasydämellä

Jälkiruoka: Talon juustokakkua ja mansikkasiirappia

Kokonaisarvosana (0-5)  – jokainen annos miellytti niin ulkonäöltään kuin maultaankin, asiakaspalvelu ystävällistä ja viinejä löytyi eri hintaluokista. Ilmapiiri oli rennon mutkatonta, ei turhaa hienostelua ja sisustus tyylikäs sekoitus uutta ja vanhaa. Annokset olivat reilun kokoisia (!!) eli ei edes pikkunälkä vaivaa täältä lähtiessä. Ainoana miinuksena näkisin, että alkupaloja joutui odottelemaan kiireisenä lauantaina melko kauan. Muita annoksia jaksaa paremmin odotella, kun on jo jotain eteensä saanut. Ehdottomasti suosittelen, ja uskon itsekin meneväni toisen kerran.

Alkupalat 9-16 €
Pääruoat 15-35 €
Jälkkärit 8-10 €

Jailbird – Merikasarminkatu 1 A, 00160 Helsinki / www

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s