Imatran Valtionhotelli

Imatran valtionhotelli on aivan Imatrankosken likellä sijaitseva, vuonna 1903 valmistunut arkkitehti Usko Nyströmin suunnittelema jugendlinna. Linna on todella ylväällä tavalla kaunis ja kuten kuvasta näkee, ettei edes amatööri voi saada siitä otettua huonoa valokuvaa.

Hotelli toimi sotilassairaalana vuonna 1917. Hotellin alkuperäinen nimi on Grand Hôtel Cascade. Nykyisellään hotellina toimiva linna on saanut vuonna 2009 pihapiiriinsä kylpylänhotellin. Kylpylän vuoksi tänne asti ei kannata suunnata, sillä kylpylä sisälsi yhden pienen uimiseen tarkoitetun altaan, pienen lastenaltaan ja 2 poreammetta (4-6 hlö). Hassu piirre kylpylässä oli se, että miehillä ei ollut kuulemma kuin yksi tavallinen löylyhuone, kun taas naisille oli Oriental-, Höyry- ja Laventelisaunat.

Hotellin aamiainen oli oikein positiivinen yllätys, vaikkakin se sisälsi aivan tuttuja tuotteita eikä mitään uusia makuelämyksiä tullut koettua. Tuoreet sämpylät ja karjalanpiirakat olivat ihan mahtavia. Hotellissa oli asiakkaita hyvin vähän, joten kaikessa rauhassa sai syödä ilman taustahälyä – ainoa kieli jota kuulimme oli venäjä – mikä ei tietenkään yllättänyt.

Ainoa kontakti hotellin henkilökuntaan oli tullessa ja lähtiessä vastaanotossa, mutta se oli oikein ystävällistä.

Torkkelinkatu 2, 55100 Imatra / www

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s