Hanko Sushi Kluuvi

Etiäpäin, sanoi mummo lumessa.

Blogissani on ollut hiljaiseloa kipeenä olemisen ja muiden kiireiden vuoksi. Materiaalia tulevia kirjoituksia varten olen kyllä ehtinyt kerryttää eli voin luvata, että on mitä odottaa. Ainahan se on mielessä eli ruoka, joten otetaanpa jälleen yksi ravintolakokemus Kluuvin kauppakeskuksessa sijaitsevasta Hanko Sushi-baarista.

Ennen ravintolaan menemistä mielikuvani Hanko Sushista on ollut enemmänkin pikaruokaketju kuin arvostettu japanilainen ruokaravintola. Mielikuvaa kenties muokannut se, että ravintolat sijaitsevat ainakin pääkaupunkiseudulla kauppakeskuksissa.

Kluuvin kauppakeskus itsessään on kokenut suuren remontin niin miljöön että imagonkin puolesta. Parasta muutoksessa on selkeys ja valoisuus, joka työnsi sivuun aiemman tunkkaisen fiiliksen. Hanko Sushi sijaitsee kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa, josta on myös käynti Senaatin Hiileen ja ravintola Belgeen. Ylin kerros on suorastaan valohoitoa kävijöille. Kirkkaat valot, valkoiset materiaalit ja yksinkertaiset kalusteet ovat omiaan ympäristönä japanilaiselle ravintolalle. Hanko Sushissa oli vain muutamia asiakkaita ja paljon vapaita pöytiä sunnuntaisena iltapäivänä. Epävarmaa oli saako pöytiin suoraan mennä, mutta koska kukaan henkilökunnasta ei ottanut kontaktia tulijoihin, päätimme mennä mihin itse halusimme.

Nopeasti pöytään istumisen jälkeen tarjoilija tuli tiedustelemaan juomia, mutta ruokia saimme vielä hetken pohtia. Valitsimme alkoholitonta juomaa, miso-keitot ja 12 kappaleen sushi-lajitelmat. Juomat tulivat pöytään nopeasti, kuten myös miso-keitot. Keitto oli hieman mautonta lientä, joka sisälsi pari kuutiota tofua ja merilevää. Keitto hörpittiin ”paikalliseen tapaan” suoraan kulhosta.

Sushi-lajitelmia odotellessa oli aikaa katsellä ympärilleen. Sisustus oli itseäni miellyttävää yksinkertaista musta-valkoista ja muutamat verhot toivat sisustukseen hieman pehmeyttä. Ravintolassa on suurehko siistinä pidetty meriakvaario, mutta ei siellä montaa kalaa uiskennellut. Tätä ensin ihastellessani tuli seuraavaksi ällötys – miksi ”raakaa” kalaa tarjoilevassa ravintolassa on akvaario!? Siihen ajatukseen päättyi ihasteluni – harmi vaan, että olimme valinneet pöytämme akvaarion vierestä.

Sushi-lajitelma saapui. Lautaselle ne olivat aseteltu kauniisti ja koruttomasti. Sushien määrään nähden wasabia ja inkivääriä oli liian vähän, ja merilevät olivat jo hieman kuivahtaneita (sitkeitä) – aivan en siis allekirjoita sitä tuoreutta, jota yritys mainostaa.

Kokonaisarvosana (0-5) 1,5. Saman arvosanan antaisin ”Heselle” tai ”Mäkkärille” eli pidän mielipiteeni Hanko Sushin pikaruokaravintolana. Nälkä lähti, muttei mitään erityistä jäänyt mieleen (paitsi akvaario!!), ei edes asiakaspalvelun puolesta. Saattaa olla, että käyn toisenkin kerran, mutta vain noutaakseni pikaruokaa.

Hinta sushi-lajitelma (12 kpl) 16,50 €.

Hanko Sushi Kluuvi – Aleksanterinkatu 9 / www

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s