Ravintola Koskenranta

Helsingin Vanhankaupungin kosken rannalla luonnon keskellä sijaitsee punainen talo, joka kätkee sisäänsä tunnelmallisen ravintolan. Arabian, Toukolan ja Viikin kupeessa oleva ravintola tarjoaa niin lounaita, brunsseja, yksityistilaisuuksia kuin isompiakin tapahtumia suurehkon hallin vuoksi. Tiloja ja mahdollisuuksia juhlien järjestämiseen tämä Ravintola Koskenranta tarjoaa, mutta mitä sanottavaa on heidän lounaastaan, jonka testasin tovin aikaa sitten.

Ravintolasali on suurehko ilmava tila, jossa heti lounasajan alussa ei ollut suurempaa tungosta. Sisustuksessa kiinnitin huomiota siihen, että käytetyillä materiaaleilla ja väreillä tilasta saa erittäin juhlavan ja tunnelmallisen niin halutessaan. Varmasti soveltuu siis erinomaisesti vaikka häiden järjestämiseen.

Buffet-pöytä oli katettu keskelle ruokasalia. Lounaaksi (ja hintaansa nähden) alkupala-/salaattibuffa oli todella runsas ja monipuolinen; juustoja, salaatteja, raasteita, marinoituja kasviksia, tuoretta leipää, levitteitä, leikkeleitä, pateita jne. Aivan mahtavaa ja kaiken kruunasi ”kunnon” astiat eli Arabiaa Arabiassa!

Päivän keittona oli parsasosekeittoa – herrrrrkullista ja täyteläistä. Keiton kera maistui saaristolaislimppu aidon voin kanssa, tietenkin. Ei hassumpi idea kokeilla itsekin valmistaa parsasta kuohkeaa keittoa…

Pääruoaksi tilasimme päivän kalan, joka tarkoitti kyseisenä päivänä grillattua lohta. Annos tuotiin pöytään hieman odotettua nopeammin (tai sitten keskityimme liiaksi alkupaloihin ja keittoon), ja pääruoka ehti hieman jäähtyä. Syyttäisinkö tuosta itseäni vai ripeää tarjoilua – pohdin vielä ennen numeraalista arvostelua. Perunat annoksessa olivat hieman liian ”al dente” minun makuun, kun en muutenkaan suuri perunan ystävä ole. Myös kastikkeissa saavutettiin ääripää; kastikkeiden maut olivat kohdillaan, mutta olihan sitä aivan liikaa – kokki taisi olla reilulla tuulella.

Kokonaisarvosana (0-5) 4½. Palvelu oli ystävällistä ja ripeää, jota lounasaikana arvostan suuresti. Ravintola on tyylikkäästi sisustettu ja se toimii hienosti sekä arkeen että juhlaan. Ruoka oli hyvää. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Parhaat pisteet saavat alkuruoka-/salaattipöytä ja onnistuneesti valmistettu keitto. Lounaaksi olisi riittänyt jo aivan loistavasti näiden kahden yhdistelmä tai vaikka vain toinen. Pääruoka jätti toivomisen varaa ja muistutti soosien runsaudessaan kotiruokaa. Kahvi ja keksit jälkiruoaksi kruunasivat lounaan.

Lounas 8,80 – 11,50 €.

Ravintola Koskenranta – Katariina Saksilaisenkatu 9, 00560 Hki / www

Ravintolan koristeita (klikkaa kuvaa).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s