Suklainen mango-limekakku

Osallistuin taannoin tällä kakkureseptillä erääseen kilpailuun. Voittoa ei tullut, mutta tekemisen iloa ja hyvän mielen sain.

Tämä herkullinen kakku on täyteläinen, mutta samalla erittäin raikas verrattuna useimpiin kermaisiin täytekakkuihin. Kakun voi valmistaa vähälaktoosisena.

Kakun koristelemisessa pidin yksinkertaisen kauneuden ja säilyvyyden lisäksi tärkeänä sitä, että ne kertovat mitä kakun valmistuksessa on käytetty. Näin herkuttelija voi helposti jo koristeista arvioida mahdolliset allergiaa aiheuttavat ainesosat, kuten sitrustuotteet tai pähkinät (kookos).

Täytekakun pohja

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kaikki jauhot ja lisää muna-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen.
Laita irtopohjavuoan (halkaisija max. 24 cm) pohjalle leivinpaperi, älä voitele vuokaa. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 min.  Anna pohjan jäähtyä pöydällä ja valmista täyte.

Mango-limetäyte

1½ tuoretta kypsää mangoa (tai 1 prk mangoa säilykkeenä)
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
1 lime
1 prk valkosuklaa-limerahkaa (Valio, 200g)
1,5 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuori ja soseuta mangot sauvasekoittimella (valuta säilykkeistä nesteet pois ennen soseuttamista). Sose ei tarvitse olla täysin hienoa, pienet palat hegelmää sallittuja. Raasta hienoksi soseen joukkooon limen vihreä kuori ja mausta aidolla vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon valkosuklaa-limerahka.

Purista limen mehu kattilaan, kiehauta ja lisää joukkoon liivatteet, joista on ylimääräinen vesi puristettu pois.
Anna sulaneiden liivatteiden hetken jäähtyä.
Vaahdota kerma ja valuta liivate ohuena nauhana rahkaseokseen. Sekoita nopeasti joukkoon kermavaahto.

Irroita kakku terävällä veitsellä irtopohjavuoan reunoilta. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan vaakasuunnassa, jolloin täytettä saa laitettua kahteen väliin. Nosta kaksi ylintä kerrosta sivuun, ja laita irtopohjavuoan rengas takaisin pohjan ympärille.

Kostutus

1,5 dl appelsiinituoremehua
0,5 dl vettä

Kostuta alin kakkupohja vain hieman reunoilta laimennetulla appelsiinimehulla. Lisää pohjan päälle puolet täyteestä ja lisää toinen kakkupohja täytteen päälle. Kostuta keskimmäistä kerrosta hieman enemmän kuin pohjaa. Laita toisen kerroksen päälle loput täytteestä ja kakkupohjan ylin kerros. Kostuta ylin kerros lopulla appelssiinimehulla – erityisesti reunat.

Suojaa kakku foliolla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 1½ tunniksi. Alusta suklaakoristeet.

Suklaakoriste

20 g kookosrasvaa
50 g tummaa suklaata

Sulata kookosrasva ja sulata tumma suklaa siihen. Kaada suklaa leivinpaperille tasaisen ohueksi kerrokseksi ja anna kohmettua hetken aikaa pöydällä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin.

Kakun kuorrute

150 g tummaa suklaata
1½ dl kermaa
20 g kookosrasvaa
kookoshiutaleita
Lime-viipaleita
Ananaskirsikoita

Kiehauta kerma nopeasti kattilassa ja ota pois levyltä. Sulata kermaan tumma suklaa koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää lopuksi kookosrasva suklaa-kermaan ja sekoita tasaiseksi. Kookosrasvan sulamista voi nopeuttaa laittamalla levyn pienelle lämmölle ja sekoittaa kuorrutetta koko ajan. Anna kuorrutteen jäähtyä kattilassa noin 5 minuuttia.

Ota irtopohjavuoan rengas pois kakun ympäriltä ja laita kakku ilman vuoan pohjaa, mutta jätä leivinpaperi, ritilän päälle kuorruttamista varten. Ritilän alle voi laittaa leivinpaperin, jotta välttyy suuremmilta sotkuilta.

Kuorruta suklaalla ensin reunat leveää metallista lastaa apuna käyttäen ja lisää noin puoleenväliin reunoja kookoshiutaleita sormin painelemalla. Kuorruta kakun päälliosa – älä tasoita liian sileäksi, jotta pinta jää eläväksi.

Ota leivinpaperilla oleva suklaa jääkaapista ja raaputa lastalla suikaleita/rullia. Asettele ne kakun päälle, samoin kuin lime-viipaleet ja ananaskirsikat.

Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja laita jääkaappiin kohmettumaan, vaikka yön yli. Kakkua pystyy leikata melkein heti jääkaapista pois ottamisen jälkeen, sillä kuorrute ei ole liian kovaa. Tarjoile ja nauti yksin tai hyvässä seurassa!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Suklainen mango-limekakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s