Toscanini

Käynti Toscaninissa on ollut jo pitkään mielessä ihan vain sen vuoksi, että ohikulkiessa ravintola on näyttänyt tunnelmaltaan leppoisalta, romanttiselta ja ”erilaiselta” miljööltä – vähän kuin lomalla olisi. Itse asiassa, en muista kuulleeni tai lukeneeni Toscaninista keneltäkään hyviä tai huonoja kokemuksia eli oma mielikuva vain veti asiakkaaksi.

Kuten useimpiin ravintoloihin nykyään, myös Toscaniniin pöytävaraus onnistui sähköisen varausjärjestelmän kautta. Netissä varausta tehdessä voi samalla silmäillä ravintola ruokalistan herkkuja.

Lauantai-iltana ravintola oli täpötäynnä ja tarjoilijat hyvin kiireisiä. Uudet tulijat kuitenkin vastaanotettiin nopeasti ja pöytäkin oli jo valmiina. Pöydät olivat sijoiteltu hyvin tiiviisti ja täytyy rehellisesti sanoa, että kaikki istuinpaikat eivät sovellu kaiken kokoisille – pöytien välistä, josta piti kömpiä sohvalle istumaan, ei kenties mahtuisi minkään kokoinen mies. Ilmankos pitkällä sohvalla istuikin vain naisia. Pöytien tiivis sijoittelu vaikuttaa toki myös siihen, että kaikki omat keskustelut ovat täysin avoimia myös naapuripöydässä istuville. Hyvä puoli oli se, että suomenkieltä ei juurikaan ravintolassa kuulunut – turistien selvässä suosiossa. Sisustus kuitenkin on maksimaalisesta tilan hyödyntämisestä huolimatta viihtyisä, tyylikäs ja tunnelmallinen. Tässä ravintolassa kannattaa katsoa myös kattoa…

Menuksi valikoituivat seuraavat herkut ja alla on kuvien kera lyhyet kommentit – siltä osin kuin itse annosta söin.

Alkupala

Lajitelma italialaisia leikkeleitä: Toscanankinkkua, bresaolaa ja italialaisia salameja. Kyllä minä lihansyöjänä tästä valikoimasta pidin kovasti – melkoisen tuhti, mutta maukas alkupala eikä suolaisuutta tästä annoksesta puutu.

Talon crostineja ja neljä täytettä: Toscanankinkkua/Kananmaksaa ja kaprista/Vuohenjuustoa ja paprikaa/Artisokka-pinaattipyrettä. Tästä annoksesta en maistanut muuta kuin kananmaksamoussea ja täytyy sanoa, että en ole koskaan maistanut näin vahvan makuista maksaa ja tämä kommentti ei tule erityisen positiivisessa merkityksessä – jos tiedät mitä tarkoitan.

Pääruoka

Nythän siis kävi niin, että kun pääruoka tuotiin pöytään, vallan unohdin kuvata annokset, joten lukija käyttäköön mielikuvitustaan :)

  • Tiikerirapurisottoa ja kesäkurpitsaa
  • Itse tehtyä rigatonipastaa, mausteista italialaista makkaraa ja chilillä maustettua tomaattikastiketta

Jälkiruoka

Tiramisú. ”Misut ja misut” – vai miten se nyt oli (heh).

Rommibaba, vaniljajäätelöä ja tuoreita marjoja. Rommibaba ei nimenä sanonut yhtään mitään mistä oikein on kyse (aukko sivistyksessä?), mutta sanat ”rommi, jäätelö ja marjat” – mikä siinä voisi mennä pieleen :) Annos oli herkullisen näköinen ja rommista kyllä pidän, mutta a-p-u-a: nämä pienet ”kakkuset” olivat ottaneet oikein tuhdin tujauksen rommia. Mun makuun jopa liian tujut. Jokainen suupala oli kuin huikka rommisnapsista. Menussa pitäisi näiden kohdalla olla K-18 -merkintä… ehkä…

Rommibaban resepti netistä, jotta saisi käsityksen mitä nämä ”kakkuset” ovat: 3 munaa 1 1/2 dl sokeria 1 dl maitoa 2 dl jauhoja 1 tl leivinjauhetta 50 g voita tai margariinia ripaus suolaa (vaniljaa) .

Kokonaisarvosana (0-5): 3½. Pidin ravintolasta, asiakaspalvelu oli hyvää (jota arvostan), mutta ruoka oli hintaansa nähden ”yksinkertaista” eivätkä maut tai raaka-aineet olleet kummoisia – ei mitään mihin ei itse pystyisi. Hmm, mitäköhän itse S. Berlusconi tästä sanoisi; onko tämä parasta italialaista. Väittäisin, että Helsingistä löytyy parempiakin italialaisia ravintoloita, joissa toteutuu hinta-laatu-asiakaspalvelu paremmin…

Toscanini – Bulevardi 2-4 / www

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s