Brunssi: Flada 13

Snadi mut kliffa Bistro.

Totta. Paikka on pieni, mutta voisin kuvitella etenkin illallisaikaan sen olevan erityisen viihtyisä kynttilänvalossa. Lauantaibrunssilla porukkaa oli jokaisessa pöydässä ja pöytävarausten rullatessa väki vaihtui sujuvalla tahdilla. Omaan pöytäämme pääsimme heti.

Pöytään asettumisen jälkeen tarjoilija esitti kysymyksiä: kuohuvaa? – tietenkin – Onko omeletin täytteet jo valittuina? – jaa, että mistä… Nenän alla oli servetin vieressä pieni lista, josta piti valita 3 täytettä ja 2 lisuketta:

  • Täytteet: kinkku, sipuli, paprika, juusto, chili, rucola
  • Lisukkeet: chorizo, pekoni, grillikasvikset, uunitomaatti

Pöytämme kahteen listaan tulivat samanlaiset ruksit: kinkku, sipuli, juusto + pekoni ja uunitomaatti.

Ja ei muuta kuin noutopöydän kimppuun – – – jonka useat kipot olivat lähes tyhjiä ja niissä, joissa ruokaa oli, puuttuivat ottimet. Henkilökunta kyllä kipitti keittiön ja noutopöydän väliä tiuhaan tahtiin eli emme me ilman ruokaa jääneet.

Tarjolla oli perussetti vaaleaa leipää, minicroissantteja, coctailpiirakoita voin/margariinin tai  tuorejuuston kera. Leikkeleistä löytyi metvurstia, kinkkua ja jonkinlaista maksapateeta. Perunasalaatti, coleslaw, tomaatti ja kurkku valikoituivat oman annokseni salaateiksi. Kuten kuvasta näkyy, hieman aneemisen annoksen sai tarjolla olleista ruuista kasattua. Kuvien ulkopuolelle jäivät vielä luonnonjugurtti myslillä ja jälkiruoaksi syödyt keksit ja vohveli. Vohvelit olivat ihan jees lisä brunssiin, mutta tarjoilijoilla kun oli kovin kiire muun noutopöydän kanssa niin vohvelit viettivät hieman liian pitkiä aikoja vohveliraudan välissä eli pinnasta tuli rapsakkuuden sijaan kova ja hieman tummahipiäisiä mun makuuni.

Kokonaisarvosana (0-5) 2+: noutopöydässä suppea valikoima eikä se vastaa brunssin hintatasoa (22 €). Omeletti oli positiivisin osa brunssia. Henkilökunta oli ystävällistä ja palvelualtista – kaikkensa kyllä tekivät kiireen keskellä eli enemmän se on ravintolan johdon ongelma, mikäli eivät varaa riittävästi henkilökuntaa ja siten maine brunssin tarjoajana kärsii. Uskon, etten tule tänne brunssille toista kertaa menemään (tai saati suosittelemaan muille), mutta voisin antaa Flada 13:lle vielä mahdollisuuden illallisen tai lounaan merkeissä – ihan vain paikan idyllin vuoksi.

Flada 13 – Kalevankatu 13, 00100 Helsinki / www

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s