Brunssi: Siltanen

Siltasessa käynnistä on jo vierähtänyt jokunen viikko, mutta pitihän se silti tulla kirjoittamaan. Brunssille yritimme mennä jo kerran tätä käyntiä ennen. Siinähän kävi siten, että nettisivujen mukaan eräänä lauantaina piti brunssi olla, mutta matkamme pysähtyi melko jykeviin metalliportteihin eli paikka olikin kiinni. Nettisivut olivat unohtuneet päivittää ajantasalle – mrrrr. Ei näin.

No toisella kertaa soitimme etukäteen, jotta brunssia varmasti tarjoillaan kyseisenä päivänä. Kyllä, kyllä – Siltasessa sitten huomasimme ’muutaman’ muunkin olevan paikalla. Ulkona oleva terassi oli täpötäynnä aurinkoisesta säästä nauttivia – osa drinkillä ja osa brunssilla. Sisällä olikin jo valmis ”kaaos”: kassajono oli pitkä, tarjoilijat paniikissa ja osa tilattavista burgeriannoksista oli loppu (ja tilausjono oli noin tunnin). No onneksi meillä ei ollut kiire ja järjestelyiden kaoottisuus sai jopa koomisia piirteitä.

Mehut ja kahvi olivat koko ajan loppu – eipä niitä olisi mihinkään voinut laittaa, koska myös lasit ja mukit olivat loppu. Näitä sai ihan todenteolla kytätä, jos halusi jotain brunssiin kuuluvaa juotavaa saada; ensin piti napata tiskistä tulleet lasit ja sitten vahtaamaan milloin tulisi juotavaa. Oikeesti.

Ruokalinjastossa asiat olivat hieman paremmalla tolalla, joskin linjaston alkupäässä oli ensin lautaset loppu ja niitä saatuamme ruokailuvälineitä odoteltiinkin seuraavat 10 min. Ruokaa pöydässä kyllä oli, mutta siisteydestä tarjoilijat eivät enää jaksaneet / ehtineet / viitsineet huolehtia eli ruokaa oli pöydillä ja vähän lattiallakin.

Kuvista näette, että kyllä ruokaa oli ja ihan monipuolistakin. Lämminsavulohesta ei näemmä olekaan kuvaa, mutta sen haimme kesken ruokailun kun sitä noutopöytään tuotiin. Ruoka oli ihan hyvää ja maukasta – ei siinä juurikaan valittamista eli aika perusbrunssista kyse; munakokkelia, nakkeja, leipää, salaatteja. Suuri puute oli jälkiruoka. Sitä ei siis kertakaikkiaan ollut… tai ehkä se oli loppu :)

Kokonaisarvosana (0-5) 2½: Ruoka oli ihan ok, mutta paikan kaaos laskee tällä kertaa pisteitä ja ehdottomasti jälkkäreiden puute (why’o’why) tuo ison miinuksen. Huumorilla se oli silloin otettava (kun ei muutakaan voinut), mutta ei mitenkään rentouttavaa ja rauhallista yhdessäoloa hyvän ruoan äärellä. Paikka on kuitenkin sen verran boheemi ja jotenkin hyväntahtoinen, että sen varjolla tämän kerran voisi jopa antaa anteeksi ja (ehkä) kokeilla onnea toisella kertaa – suurelta osin myös siksi, ettei ruoka ollut täys fiasko. Toisella kertaa ehtisin kenties analysoimaan myös paikan sisustusta, joka on paikoitellen melko kekseliästä – mm. leikkausalivalaisimet eivät jää keneltäkään kävijältä huomaamatta.

Siltanen – Hämeentie 13 B, Helsinki / www

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s