Suklaakakku ja mansikkamelba

Olen jo aiemmin kirjoittanut blogissani reseptin Suklaafondantista, joka tarjoiltiin ihanan suussasulavan lämpöisenä. Samaa reseptiä olen noudattanut näiden kakkusten valmistamisen kanssa, mutta jäähdyttänyt niitä yön yli kupposissaan. 1-2 h ennen tarjoilua kakut otetaan pois jääkaapista, jottei fondantin sulanut sydän ole liian kovaa ja jähmeetä.

Sillä välin voi valmistaa ns. ”mansikkamelban” – lainausmerkeissä, kun en ole aivan varma vastaako tämä versioni virallista määritystä melballe. Hyvää se kuitenkin on. Soseuta kulhossa tuoreita tai pakastemansikoita noin 2 dl. Lisää kourallinen tuoretta tai säilöttyä ananasta palasina mansikkasoseen joukkoon ja jatka soseuttamista aivan tasaiseksi asti. Lorauta sekaan hieman appelsiinimehua. Lisäile mehua mieluummin kerrallaan liian vähän kuin liikaa – melban on tarkoitus olla kastikemaista ja paksumpaa kuin lisätty mehu.

Tarjoilua varten kakut kumotaan kipoistaan lautasille, päälle reippaan kokoinen pallo mansikkajäätelöä, sitruunamelissaa sekä mansikkamelbaa.

Tämä Suklaafondant -reseptin (josta siis tulee 4 annosta) jatko-osa vinkkinä vaikka pariskunnille: herkullisen jälkiruoan voi valmistaa yhdellä vaivalla kahdelle päivälle. Herkullista tiistai-iltaa!

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s