Pannacotta ja rommimustikat

Rommi on päivän sana tulevan viikonlopun jälkiruokaan: rommilla maustettu pannacotta ja rommissa marinoidut mustikat – leipurille tietenkin tilkka rommia myös lasissa ;) Itse tehtyyn pannacottaan tykästyin ruotsin-tädilläni 3 vuotta sitten ja olenkin sitä valmistanut jälkiruokana useaan kertaan tämän jälkeen. Pannacottan valmistaminen on helppoa ja ainakin tämän reseptin raaka-aineet ovat kaikkien (täysi-ikäisten) saatavilla.

Pannacotta 2:lle

2 dl kermaa
1 dl täysmaitoa
1½ sokeria (tai ehkä reilu dl riittää)
2 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
Rommia

  • Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään
  • Keitä maito, kerma ja sokeri hiljalleen (noin 15 min.)
  • Mausta vaniljasokerilla (tai halkaistulla vaniljatangolla)
  • Lisää kuumaan kerma-maitoon liotetut liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois
  • Mausta oman maun mukaan rommilla
  • Annostele tarjoilukulhoihin ja hyydytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia

Rommimustikoita kun ei [ainakaan vielä] voi poimia suoraan metsästä, niin tyydyin poimimaan kotimaiset mustikat kaupan pakastealtaasta. Lyhyen sulatuksen jälkeen laitetaan mustikat tiiviiseen rasiaan, noin ½ dl rommia mukaan ja kansi kiinni. Jääkaapissa mustikat marinoituvat vähintään parin tunnin ajan. Nosta mustikoita valmiiksi hyytyneen Pannacottan päälle ja väriä voisi koristeluun tuoda sitruunamelissan lehdellä.

Herkullista viikonlopun alkua!

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s