Yksin kotona: glögiä ja manteli-rusinakeksejä

Nyt kun virallisesti olemme talviajassa ja illat pimentyvät aina vain aikaisemmin eilisen kellojen siirtämisenkin vuoksi, on syytä ottaa siitä kaikki ilo irti. Mikäs ihanempaa kuin leipoa itse keksejä ja nauttia niistä lämpimän glögin kera.

Tällä kertaa jätetään ne mantelit ja rusinat pois glögistä ja laitetaan ne keksiin (no taisin laittaa niitä vähän glögiinkin). Niin tai näin. Vaalea glögi paras glögi.

Manteli-rusina-suklaa-Omarkeksit

2 dl ruokosokeria
200 g voita tai margariinia
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 dl (75 g) mantelijauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita
12 kpl Omar kermakaramelleja pieninä palasina
tummaa ja valkoista suklaata rouhittuna

Vatkaa sokeri ja pehmeä margariini vaaleaksi massaksi. Lisää kananmuna vatkauksen loppuvaiheessa. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää voiseokseen. Annostele taikina leivinpaperoiduille pellille ruokalusikalla (8 kpl/pelti), tasoita kädellä painaen. Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia. Taikinasta sain 23 valmista keksiä.

Reseptin kekseille löysin Dan Sukkerin nettisivuilta ja suosittelen muitakin kokeilemaan sekä tätä nimenomaista reseptiä että Dan Sukkerin muita reseptejä. Rusinat, toffeekarkit ja suklaan voi korvata vaikka pähkinöillä, vaahtokarkeilla ja … no suklaata ei tarvitse korvata millään. Rentouttavaa maanantai-iltaa kaikille!

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s