Avainnaulakko

Varmasti kaikilla muillakin on muutama sellainen avain, joita ei päivittäin tai edes viikoittain tarvitse – esim. pyörän- ja varaston avaimet. Niille on ollut hakusessa jo melko pitkään joku kiva avainnaulakko, jotta ne harvoin käytetyt avaimet löytyvät helposti silloin kun niitä tarvitsee. Noh, tuumasta toimeen kun sisustukseen sopivaa ei ole valmiina kaupasta löytynyt eli DIY: tee-se-itse -osastolle mennään tässä postauksessa.

Naulakkoa askarrellessa tuli mieleen huvittava ajatus ala-asteelta, jossa puutyötunneilla tehtiin ”naulakoita” – toisin sanoen – laudanpätkä, siihen nauloja pystyyn ja ”avot”: valmis lahja äidille kotiin vietäväksi. Muistaako joku muu nämä ihanuudet vai olinko vain minä näin kekseliäs ja taiteellisella lahjakkuudella varustettu jo lapsena? :)

No toivottavasti aika on tehnyt tehtävänsä ala-aste ajoista ja tämän avainnaulakon lopputulos on hieman viimeistellympi. Etuna toki on se, että tätä ei tarvitse tehdä alusta loppuun itse vaan lopputulokseen riittää itseään miellyttävien ja sisustukseen sopivien tarvikkeiden hankinta; valokuvakehys ja koukut. Valokuvakehykseksi sopii parhaiten monenkuvan kehys sisältäen pahvisen kehyksen eli ”paspartuun”.

Valokuvakehyksestä otetaan pois vain lasi ja taustalevy jää paikalleen. Koukut ruuvataan kiinni etupuolelta pahvisen taustalevyn läpi. Riippuen valituista koukuista niin ruuveja saattaa joutua katkomaan, jottei ne seinällä ollessaan raavi maaleja irti. Taulun taustalevyssä lienee paikoillaan kiinnityskoukku, jolla ripustaminen seinälle onnistuu ja lopputulos näyttää jotakuinkin tältä:

(viimeisessä kuvassa oikealla on avainnaulakko vielä tekovaiheessa ja tauluun on sommiteltu vasta reiät oikeille kohdillensa)

Touhukasta viikonloppua sateisesta säästä huolimatta!

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s