Suklaafestivaalit ’12

Syötävän hyvä tilaisuus.

Viime lauantaina 17.11. oli Helsingin Katajanokalla Wanhassa Satamassa tämän vuoden Suklaafestivaalit ties kuinka monetta kertaa, itselleni kuitenkin ensimmäiset. Suklaafestivaalien pääyhteistyökumppanina toimi Fazer ja se tuskinpa olisi jäänyt vierailijalle epäselväksi ilman etukäteistietoakaan.

Messuille liput maksoivat 10 € / kpl ja tämä ei vielä sisältänyt muuta kuin korkeat odotukset herkullisten festivaalien sisällöstä. Wanhassa Satamassa käyneet tietävät, etteivät tilat ole erityisen suuret, ja itseäni hämmästytti paikalla ollessani, ettei niistäkään tiloista ollut kaikki käytössä. Eikö suklaasta saisi hallin täydeltä asiaa – kyllä minun mielestäni. Tässä kuitenkin kuvallista suklaasatoa messuilta, jossa ehdottomasti silmiä hivelevin kattaus löytyi Petris Chocolate Room:lta (kuvat alla):

Tällä kertaa ainoa ostokseni oli raakasuklaan valmistuspaketti (20 €), joka sisältää kaiken tarvittavan noin 450 g raakasuklaan valmistukseen. Saas nähdä miten onnistun, mutta olin melko myyty tämän raakasuklaan terveellisyydestä – sehän on melkein kuin lääkettä ottaisi, eikö vain vai onko se vain vakuuttavasti perusteltua suklaan ylensyöntiä? ;) Ostamani Cocovin raakasuklaapaketti sisältää: kylmäpuristetua kaakaovoita, kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä, agavesiirappia, lucuma-jauhetta, Goji-marjoja, raakaa kaakaojauhetta.

Raakasuklaasta ja sen hyödyistä kerrotaan seuraavaa Cocovin infolehdykässä: ”Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja ravinnetiheistä raaka-aineista. Raakasuklaan valmistuksessa raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Näin suklaassa on jäljellä myös suuri määrä arvokkaita ainesosia mm. entsyymit, vitamiinit, kasviravinteet, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä. Raakasuklaan valmistamiseen käytetään erilaisia superruokia kuten raakaa kaakaota, maca-jauhetta ja goji-marjoja. Näiden avulla raakasuklaaseen saadaan herkullisen maun lisäksi tiivistettyä käytännössä enemmän kehollemme tarpeellisia ravintoaineita (vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, antioksidantteja) kuin mihinkään muuhun ruokaan.”

Paljon luvattu ja olennaista lienee ”tavalliseen” suklaaseen se, että muut kuin raakasuklaa prosessoidaan korkeissa lämpötiloissa (yli 120-130 astetta), jolloin kaikki ravinteet tuhotaan. Päätin näillä puheilla ostaa helpon valmisraaka-ainepaketin ja jos tykästyn, täytyypi asioida vaikkapa Ruohonjuuressa ostamassa tarvikkeita. Sen olen kuullut, että totuttelua raakasuklaa vaatii eikä ihan suoraan käy korvikkeena Fazerin siniselle, mutta kerron myöhemmin kuin minulle käy…

Suklaafestivaaleilla tehtiin myös suklaaveistoksia, mutta suuri puute oli se, että tekijällä ei ollut mikrofonia, johon kertoa työvaiheista ja vinkeistä suklaan käsittelyssä (myös itse tekijän nimi jäi kuulematta). Hetken aikaa sitä pantomiimia jaksoi seurata, mutta ilman selostusta siitä puuttui innostus. Lopputulokset olivat kuitenkin hassun hauskoja.

Fazerin ja Winestaten suklaa&viini -seminaareihin olisi voinut osallistua lisämaksusta, mutta ennakkoon oli lippuja ostettu niin paljon, ettei mukaan mahtunut. Toisaalta en tiedä olisiko siellä ollutkaan mitään uutta informaatiota, sillä parissa vastaavassa yksityisten kouluttajien järjestämissä viini&suklaa-koulutuksissa olen ollut. Edelleen olen sitä mieltä, että viini on hyvää ja suklaa on hyvää, joten mitä pahaakaan siitä voisi seurata :)

Yhteenveto

Sanomattakin selvää, että Suklafestivaalit ovat ihana idea, mutta… Sisältö jäi raakasuklaan löytämistä lukuunottamatta melko köyhäksi. Enimmäkseen se oli myyntitapahtuma tapahtumaan osallistuville yrityksille; ”3 suklaalevyä 10 €” -tarjous oli varmaan jokaisessa kojussa. Suklaafestivaalit olivat pienoinen pettymys, koska maisteltavaa oli liian vähän (edes lipun hintaan nähden) ja tunnelma kuin Kauppahallissa – sillä erotuksella, ettei kauppahalliin tarvitse maksaa sisäänpääsymaksua.

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s