Sisustusshoppailua Tallinnassa

Päivämatka Tallinnaan alkoi hieman erikoisissa merkeissä. Olimme nimittäin samassa laivassa tässä taannoin, kun joku matkustaja päätti hypätä mereen 25 min. Helsingin satamasta lähdön jälkeen. Laiva kääntyi takaisin oletetulle hyppäyspaikalle ja pelastustoimissa meni rapian päälle tunnin kunnes matka jatkui kohti Tallinnaa. Meripelastushelikopteri toimitti 45 min. 8 asteisessa meressä olleen hyppääjän Meilahden sairaalaan, mutta ilmeisesti vain todetakseen tapauksen menetetyksi. Hyppääjän henkilöllisyys ei ollut tiedossa, joten siksi vielä Tallinnassa kaikkien matkustajien henkilöllisyys tarkistettiin, verrattiin matkustajaluetteloon ja laivasta poistuvat videokuvattiin. Melkoinen show kaikkiaan siitä muodostui ja lyhensi matkustajien aikaa Tallinnassa lähes 2 tuntia. Ei käynyt kateeksi heitä, joilla oli sovittuja tapaamisia Tallinnassa.

Meillä sen sijaan oli suunnitelmat selvillä jo laivassa eli keskitytään olennaiseen: ”pakolliset” hankinnat ja sisustusshoppailua. Ihan vähän vaan eksyttiin katsomaan vaatekauppoja, mutta tosiaan vain toisella silmällä ja kokonaishankinta rajoittui vaateostoksissa 25 euroon. Aika hyvin siis.

Rocca al Mare -kauppakeskuksesta löysimme muutamia ihastuttavia sisustusliikkeitä ja alla kuvia yhdestä niistä. Valitettavasti enempää kuvia en saanutkaan, kun akku loppui kriittisellä hetkellä :( Tähän aikaan vuodesta yliampuvaa krumeluuria löytyi joka kaupasta runsain mitoin, joista ei väriä, kimalletta eikä hohtoa puuttunut. Katseltavaa ja ihasteltavaa kyllä riitti, vaikkei kaikki aivan omaan makuun ollutkaan.

Yllä oleva näkymä oli vastassa heti kauppaan astuttua – ei oikein tiennyt mihin katsoisi ensin ja mitä menisi hypistelemään. Kaikkea ihanaa pientä tavaraa silmän kantamattomiin – aika monen (naisen?) unelmakauppa. Se vain on sanottava, että mitenkään erityisen halpaa Tallinnan sisustuskaupoissa ei ollut. Esimerkiksi (toisessa) Riviera Maison -tuotteita myyvässä liikkeessä hinnat olivat aivan samoissa kuin Suomessa myytävissä tuotteissa – voi toki olla, että hinnat ovat määritelty tietynlaisiksi RM toimesta.

No niin, palataan kuvien kauppaan. Kaupassa oli selkeästi eroteltuna eri sisustussuuntaukseen liittyviä tuotteita. Ranskalaisesta maalaisromanttisesta sisustuksesta pitävät ihastunevat yllä olevaan runsautta pullollaan olevaan kuvaan. Pidin tuosta kyllä myös itse, vaikkei aivan tämän hetkiseen sisustusmakuun kolahda. Ehkäpä siinä viehätti valkoisuus, lasituotteet ja ruusut :)

Harmillista, ettei kuvassa välity se bling-bling ja valojen tuike, joka paikanpäällä oli nähtävissä. Tämä nurkkaus oli perin kiehtova – hopeaa, valokoristeita, mustaa, ’dimangeja’, kynttilöitä, kynttelikköjä, kattokruunuja. Tässä nurkassa viihdyin hypistellen kaikkea valokuvakehyksistä kynttilöihin saakka. Vaikka kaikki oli niin ihastuttavaa, ei mukaan tarttunut mitään ostettavaa. Ihme sinänsä.

Mutta mitäs mitäs mukaan tarttuikaan toisesta kaupasta – no kynttilöitä! :) Ihastuin alla olevaan hopeiseen käpykynttilään sekä pilarikynttilään, jossa oli hopeinen kimallekoriste pinnassa.

Pilarikynttilän kimalteet ovat ihan siinä kynttilän pinnassa jotenkin maalattuna, ei tarrana eikä vain muovikalvona. Kynttilän voi siis polttaa ihan tuollaisenaan, jos vain raaskisi. Hinnan puolesta kyllä raaskii; molemmat maksoivat alle 2,50 e. Näiden hinta oli kyllä vastaavanlaisia Suomesta hankittuja huomattavasti edullisempia.

Erikoisliikkeissä keittiötarvikkeet näyttivät olevan edullisempia kuin Suomessa. Hankin mm. 12 eurolla hieman erikokoisen irtoreunuskakkuvuoan eli normaalia pienempi halkaisija, mutta hieman korkeampi reunus. Uh-lalaa, miten näyttäviä juustokakkuja sillä saakaan aikaiseksi. Vuoan materiaali oli paksua ja tukevaa, ei mikään peltinen rimpula, vaan ihan vakavasti otettava.

Semmottis reissu ja suosittelen muillekin ihastuttavaa sisustusteemamatkailua, Tallinnaan. Kirjoittelen vielä jossain vaiheessa ravintola-arvostelun Tallinnasta.

Talvista torstaita!

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s