Sängynpääty

Usein päädyn DIY -osastolle ihan vain sen vuoksi, ettei kaupasta löydy valmiina juuri sellaista tuotetta, joka sopii omaan mielikuvaan, tarpeeseen ja/tai budjettiin. Tässä sitä ollaan. Tarve oli saada vähän tilaa vievä, täysin valkoinen, puurakenteinen sängynpääty 160 cm leveään sänkyyn – ja tietenkin kohtuuhinnalla. Päädyn funktiona olisi toimia ”yöpöytänä”, johon saa esim. herätyskellon (jota myös kännykäksi kutsutaan), ryhmittää makuutilaa sekä mahdollistaa kynttilöiden/koristeiden esille laiton. Sänky itsessään on säilytyslaatikoilla varustettu Ikean Brimnes, ja saman sarjan pääty ei kokonsa (lähinnä syvyyden) vuoksi sopinut päädylle tarkoitettu tilaan. Usein makuuhuoneet nimittäin ovat parisängylle juurikin pituussuunnassa kriittisiä tilankäytön suhteen – perustuen omiin havaintoihin ja käytännön kokemukseen.

Siitä se ajatus sitten lähti. Suunnittelin päädyn yksinkertaisesti koostuvaksi neljästä osasta: 2 x päätylevy, 1 x etulevy ja 1 x kansi. Tarkat mitat otin sängyn rungon leveydestä, korkeuden sommittelin sopivaksi yhdessä suuren peilin kanssa ja syvyys sai olla vain 15 cm – tätä ei markkinoilta valmiina saa :) Sanottakoon, että hyvät suunnitelmat ja ostoslista oli käsilaukussa jo pari kuukautta ennen kuin ryhdyin tuumasta toimeen. Loman puitteissa oli sitten aikaa piipahtaa Bauhausissa, jossa leikkautin levyt suoraan haluamaani kokoon. Materiaalina on 120 mm mdf-levy.

Yllä olevan kuvan työvaiheista sen verran, että isän avustuksella kasasin ja ruuvasin rungon kasaan. Ruuvien reiät paklattiin pakkelilla tasaiseksi ja hiottiin – tätä joutui toistamaan useamman kerran, jottei koloja jäänyt näkyviin ja maali peittäisi loput. Samalla sahasin kolot jalkalistoja varten, jotta pääty istuu täysin liimattuna seinää vasten. Maalin menekki oli 3 kerrosta, jotta siitä tuli täysin peittävä eikä raitoja jäänyt näkyviin. Muutaman päivän annoin maalin kuivua ennen tekstin kiinnittämistä.

Tummanharmaan Sweet Dreams tekstitarran tilasin samalla kun tein suunnitelmat eli pari kuukautta ennen päädyn tekemistä. Tilasin tarran Art4u -verkkokaupasta; vapaamuotoisen tekstin, fontin, koon ja värin sai valita kattavasta valikoimasta. Tilaus tuli juuri sellaisena kuin oletinkin sen olevan ja tarran asentaminen oli suhteellisen helppoa – mukana oli hyvät ohjeet ja välineet millä kiinnittää.

Sängynpäätyyn olen ollut erityisen tyytyväinen ja lopputulos oli harvinaisen onnistunut näin amatöörille. Pääasia kuitenkin on, että se toimii juuri sellaisena kuin sen halusinkin toimivan: yöpöytänä, ryhmittää makuutilaa sekä mahdollistaa kynttilöiden/koristeiden esille laiton. Viimeinen silaus ja stailaus edelleen kesken ja tuolle tyynyjen paljoudelle pitäisi selkästi tehdä jotain… tykkään superisti hopeaneulotuista H&M-tyynynpäällisistä (pari glitterisempää vielä paketissa) eli ne ei ole lähtevien listalla.

Hintaa mdf-materiaalille tuli 28 e – tähän päälle maali, pakkeli ja ruuveja. Kokonaiskustannus (ilman tarraa) alle 50 euroa – pystytkö pistämään paremmaksi :)

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

2 kommenttia artikkeliin ”Sängynpääty

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s