Café Ekberg

Kuppi kuumaa kaakaota aidolla kermavaahdolla ja croissant – siitä oli itsenäisyyspäivän jälkeinen rento perjantai-iltapäivä tehty. Café Ekbergillä asiakaskunnan keski-ikä on huomattavasti montaa muuta Helsingin kahvilaa korkeampi, mutta kahvilan tuotteet ovat erinomaisia ja tavalla tai toisella klassikoita.

Kahvilassa kun on pöytiintarjoilu, niin mielestäni jollain tapaa oli hassua, ettei itse saanut mennä tilaamaan tiskiltä vaikka olisi halunnut. Mielestäni nimittäin kakkuja tai leivonnaisia ei vaan voi tilata mistään menusta ilman kuvia ja siksi varmaan päädyinkin perinteiseen croissantiin. Sen tietää tasan tarkkaan millainen se on :) Muutenkin tarjoilijan ja tilauksen saapuminen kesti jokseenkin kauan eikä mikään ihme, kun hieman varttuneemmat intoutuivat tilauksensa yhteydessä juttelemaan tarjoilijalle niitä näitä. Jonottaessa harvempi kehtaa jäädä tilausjonon tukkeeksi.

Ekberg

Kokonaisarvosana (1-5) 3: Kaakaossa hyvää oli aito kermavaahto ja se, ettei kuppi sisältänyt yhtään lisättyä sokeria. Asiakaspalvelu kohteliasta ja korrektia, mutta hidasta. Tuotteet ovat erinomaisia, mutta valitettavan hinnakkaita.

Tässä välissä mainittakoon, että viime vuonna tilasimme kakut omiin häihin Ekbergiltä. Saimme älyttömän hyvää palvelua ja suunnittelun yhdessä ”kakkukeisarin” kanssa (nimi oli muistaakseni Mika), koska emme tilanneet mitään peruskakkua. Vaatimukset olivat: tuhtia suklaakakkua, mutta sen pitää olla täysin puhtaan valkoinen, ilman kermavaahtoa – koska kermahan ei ole valkoista :). Hääpäivänämme vieraat saivatkin nauttia takuuhyvistä Sacher-kakuista (välissä suklaamoussea ja aprikoosihilloa), mutta kakut olivat päältä täysin valkoisia käsintehtyjen sokeriorkideakoristeiden kera. Siitä kokonaisuudesta antaisin pisteeksi (asteikolla 1-5) 6:sen, ehkä vilautan joskus kuvan täällä blogissakin ;)

Café Ekberg – Bulevardi 9, 00120 Helsinki – www

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s