Sisustukseni A-Ö

Tässäpä tulee postaus siitä, mihin viiteen asiaan sisustukseni perustuu ja mikä tekee minulle asunnosta kodin. Tällä hetkellä. Sisustushan on muuttuva luonnonvara, sillä se perustuu (usein) taloudessa asuvan naisen fiiliksiin ja mieltymyksiin – tunnetiloista puhumattakaan :)

Valkoinen

Vuosien varrella monenlaista väritystä on tullut kokeiltua, mutta eniten viihdyn jos kotonani on paljon vaaleaa ja valkoista. Mutta oletteko muut huomanneet ilmiötä, että valkoisuus sisustuksessa jakaa ihmisiä ihan älyttömän paljon – joku rakastaa ja joku vihaa? ”Vihaa” valkoista sisustusta kohtaan tuodaan kuitenkin ihan eri tavalla esiin kuin mitä tahansa muuta väriä tai tyylisuuntaa kohtaan. Melkein minkä tahansa sisustusta koskevan keskustelupalstan kun netissä avaa, niin ei mene montaa viestiä kun joku avautuu ’valkoisen olevan persoonatonta, eihän valkoinen ole edes väri, valkoinen on tylsä tai valkoinen on liian steriili’. Yllättäen en itse jaa näitä näkemyksiä ja en pidä omaa kotiani, tai muiden valkoisesta pitävien koteja, persoonattomina, tylsinä, steriileinä. Päinvastoin. Mielestäni on melkoinen taitolaji saada valkoinen toimimaan erilaisissa pinnoissa, materiaaleissa ja kokonaisuuksissa, sillä valkoisenkin sävyjä on todella paljon. Esimerkiksi jotkut valkoisen sävyt saavat muut valkoiset näyttämään kellertävän, vanhahtavan tai likaisen sävyisiltä. Se on ihan sama kuin minkä tahansa muunkin värin kanssa – vaikkapa sinisen eli harvemmin löydät täysin samansävyistä sinistä ja jos pidät sinisestä vaatteissa tai sisustuksessa, joudut yhdistelemään eri sävyjä toisiinsa. Tosiasia kuitenkin on, että vaikka päävärinä sisustuksessa olisi sininen, harvoin se rajoittaa ihan kaikki muut värit pois – sama valkoisenkin kanssa. Ääripäissä kun kuljetaan, niin kotoani löytyy kontrastiväreinä mustaa ja harmaata eri tummuuksissa.

Kromi, Hopea, Bling-bling, Kristalli

Tämä on ns. ”harakka”-osasto eli kaikki mikä kiiltää ja kimaltaa = tykkään! Valkoisen kanssa toimii parhaiten hopea, jotenkin se vain tuo valkoisenkin paremmin esiin ja korostaa raikasta ilmettä. Kuten todettua, niin käytän sisustuksessa myös harmaata, jonka laittaisin tähän samaan kategoriaan hopean kanssa. Bling-blingin määrä menee hieman kausiluonteisesti eli kesällä vähän vähemmän, mutta jossain muodossa siitä saa kivasti arjen luksusta omaan kotiin, kun pientä välkettä ja kimalletta jossain nurkassa on. Valaisimissa on kristalleja ja ne heittää seinille ihania prismoja ja kuvioita.

Nahka

Vielä en ole keksinyt miten muuten käyttäisin nahkaa sisustuksessa kuin sohvassa, nojatuolissa ja lehtikotelossa. Siitä kuitenkin lähdetään, että sohvan ’pitää’ olla nahkaa – tai siihen aina kuitenkin päädyn, koska sitä puoltaa helppohoitoisuus. Jotkut hämmästelevät valkoisen sohvan valintaa ja liityn ihmettelijöiden joukkoon, jos materiaalina on kangas. Nahkaa puolestaan voi pyykiä, jonkin verran hangata ja se kestää hyvin kulutusta. Nahka oikeastaan vain paranee ja pehmenee vanhetessaan. Ärsyttävintä toki on jos valkoinen nahka on materiaalia, joka kellastuu ajan kuluessa – siihen vaikuttaa nahan laatu, värjäystekniikka ja käsittely, joten hyvä kysyä asiasta myyjältä ennen kuin valkoisen sohvan ostaa.

Kynttilät

Kynttilöitä ei voi olla liikaa, eihän? No ei ainakaan syksyllä / talvella. Blogistani olette kenties jo havainneet, että kynttilöitä käytän paljon. Vaikea suoriutua kauppareissuiltakin, etten yhtäkään kynttilää ostaisi tai vähintään kävisi tarjontaa katsomassa. Joka ilta palaa vähintään yhdet tuikut olin kotona sitten yksin, mieheni tai ystävien kanssa. Kynttilät luo ihanaa lämpöista tunnelmaa ja tuo muuhun valaistukseen pehmeyttä. Leffojakin katson kynttilänvalossa – oikeastaan siksi, etten tykkää silloin täydestä valaistuksesta enkä myöskään täysin pimeästä.

Tuoreet kukat

Leikkokukat ovat ihana freesaus kotiin ja oikeastaan viikottain kotiini jonkunlaisen kimpun ostan – toki myös mies toisinaan tuo kukkia ja onkin enimmäkseen onnistunut oikein hyvin valinnoissaan. Pyrin ostamaan mahdollisimman kestäviä kukkia, jottei ’harrastus’ kävisi liian kalliiksi. Kannattaa myös taktikoida kukkien ostamista; ainakin käyttämässäni Helsinkiläisessä kukkakaupassa kukkien hinta nousee loppuviikkoa kohden, jolloin sama kimppu on ma-ke maksanut 10-12 e ja to-la 15-20 e. Ymmärtäähän sen, että kysynnän kasvaessa myös hinta nousee.

Tässä vielä kuvakollaasi edellä mainituista sekä sisustustavaroista, joita tällä hetkellä kotoa löytyy:

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s