Upea Madeira

Blogissa ollut hieman hiljaisempaa viimeisen parin viikon aikana, jolloin nautin mieheni kanssa auringosta ja lämmöstä Madeiralla. Upeat kaksi viikkoa olivatkin, josta eilen illalla palasimme tänne talven ja tuiskun keskelle.

Madeira on kaunis Portugalille kuuluva itsehallinnollinen saari, jossa asuu noin 250 000 ja näistä saaren pääkaupungissa, Funchalissa, vajaa puolet eli 115 000 ihmistä. Pääkaupungissa meidänkin majapaikka oli ja tykästyttiin siihen ihan 6-0. Vaikka saarella vietetään ns. talvea, niin ilmasto vastasi Suomen kesää eli mukavasti lämmintä +20-25 astetta. Me saimme nauttia täysin sateettomasta lomasta – ensimmäiset sadepisarat saimme kasvoillemme kotimatkalla, kun astelimme lentokentällä terminaalista koneeseen. Ei huono tuuri vai mitä? ;)

Tässä postauksessa yleiskuvia saarelta ja sen mahtavista maisemista. Ruokaan ja sisustusshoppailuun keskitytään tulevissa postauksissa… eli to be continued :)

Madeira1

Madeiran/Funchalin plussat ja miinukset:

+ Elämäntyyli rentoa (kukaan ei juokse ja hösää mihinkään)
+ Kaupunki superkaunis puistoineen
+ Siistiä
+ Turvallista
+ Ihmiset ystävällisiä
+ Ihanaa ruokaa ja viiniä
+ Ihania kahviloita
+ Taksien ja muiden liikennevälineiden käyttö halpaa
+ Suomeen verrattuna edullisempaa (ruoka, juomat, ravintolat, shoppailu…)

Humoristisena miinuksena voisin mainita parin viikon kokemuksella ja hotellin ollessa rinteessä, että urheilulta ei saarella voi välttyä ja pohjelihaksia tuli treenattua. Heikompia (kunnoltaan) saattaisi hirvittää – tai sitten vain itse olimme rapakunnossa. Korkeuserot ovat samalla saaren upeus ja heikkous: mäet ovat oikeasti jyrkkiä enkä puhu mistään lyhyistä pätkistä, vaan parhaimmillaan (tai pahimmillaan) sellaisia kilometrin mittaista nousua niin jyrkässä kulmassa, etten itse uskaltaisi edes autolla kulkea. Vaikea kuvailla, koettava itse.

Madeira2

Saarella on tällä hetkellä talvikausi ja kukkaloisto ei ollut parhaimmillaan, mutta kuitenkin kukkivia kukkia oli melko paljon eli missään tapauksessa karu, ankea tai syksyinen luonto ei ollut. On varmaan mykistävää miten upeaa Madeiralla on kasvillisuuden ja luonnon kauneuden puolesta vaikkapa keväällä.

Madeira3

Kuten sanottua, kirjoittelen reissusta vielä muutaman artikkelin – ihan vain fiilistelyn vuoksi ja hehkuttaakseni upeaa saarta, jota voin lämpimästi suositella erityisesti matkailuun aikuisten kesken. Tekemistä ja nähtävää saarella riittää. Seuraavaksi luvassa:
Taidemaalatut ovet Madeiralla, Madeiran ruoka ja ravintolat, Sisustusshoppailua Madeiralla. Pysykää matkassa mukana :)

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s