Kevät.

Vaikka ei tuo talvinen viima, kylmyys ja liukkaus aivan vielä tue tämän artikkelin otsikkoa, niin kyllä se kevät on tuloillaan. Usko pois. Joka sekuntti ollaan aina vain lähempänä. Tästä asiasta intoutuneena käänsin jo sisustuksessakin ajatuksia kevään suuntaan – niinhän ne kauppiaatkin jo tekevät eli kevään tuotteita valuu pikkuhiljaa kauppojen hyllyille ja verkkokauppoihin.

Tässä artikkelissa höpisen hieman värivalinnastani tälle keväälle. Kyllä, vain yhdestä väristä. Kaikki oikeastaan lähti siitä, kun tein sitä Suomen kaunein kattaus -kisan kattausta kotiin (klik,klik artikkeliin) ja pohdin paljon siinä käytettäviä värejä. Valkoista, hopeaa, mustaa ja harmaata pääasiallisesti suosivana innostuin yhdistämään ”jotain” väriä, muttei kuitenkaan liikaa. Kaupoissa hartaudella kierrellessäni se sitten iski vasten kasvoja: keltainen. Keltainen on ollut minulle henkilökohtaisesti lähes aina ”nou-nou”-väri, niin sisustuksessa, vaatteissa kuin vaikkapa highlight-kynässä ja silti valitsin sitä kattaukseen vaaleansinisen ja punaisen rinnalle. Koskaan ei siis pidä sanoa ”ei koskaan”.

Kattaus_7

No mutta se keltainenhan ei ollut lainkaan paha kynttilöissä, ja kun niitä ostin Sokoksen alelaarista useampia kappaleita -70%, niin käytetään ne siten hyödyksi. Jälkikäteen olen ihmetellyt miksi ne oli noin roimassa alennuksessa, koska keltainen on tämän kevään yksi THE väreistä. Ei ollut hinnoittelija vissiin ihan ajan hermolla.

H&M Home verkkokaupan valikoimasta löysin oikein kivat tyynynpäälliset, jotka sopivat mustavalkoisen sisustuksen kanssa hyvin yhteen. Toinen puoli on suurempaa kuviota ja toinen puoli samaa, mutta pienellä präntillä eli melkein näyttää yksiväriseltä. Kävin päällisiä hypistelemässä Helsingin myymälässä ja totesin materiaalin olevan kohtuullisen laadukasta, ja kelpuutan sen kausituotteeksi kotiini. Ainoa mutta oli siinä, ettei tyynynpäällisiä ollut myymälässä keltaisena. Palasin netin äärelle ja kappas – juurikin näitä päällisiä sai verkosta 2,95 €/kpl (myös muita värejä), mutta vain kaksi kappaletta (norm. 7,95 €/kpl). Sehän sopii, kaksi ajattelin ottaakin. Nyt vain jännityksellä odottelen paketin saapumista kotiini. Ainoa pelkoni on, etten kestä katsella näiden kuosillisuutta montaa viikkoa, sillä muuten sisustusmakuni on melko yksivärinen.

Yellow_pillow

Keväisen tuulahduksen toi mieleeni myös nämä perhoskuosiset keittiörätit, jotka pistin edellisten lisäksi tilaukseen. Oletteko muut koskaan miettineet, että miksi marketeissa myytävät rätit a.k.a. keittiöliinat tai talousliinat ovat lähes aina: vihreitä, sinisiä tai keltaisia – ja näistä kaikista aika ällöt värisävyt. Missä on harmaat, valkoiset/vaaleat ja mustat – loistavat poissaolollaan. Toki muualta erikoisempia (kuvioilla, teksteillä) keittiöliinoja saa ostettua, mutta itselläni niiden hankintahinta menee usein kipurajan yli; jopa 5-8 € tavallaan kertakäyttöisistä räteistä, ei kiitos, pärjään sinisellä. Haluan kuitenkin vaihtaa rättiä mahdollisimman usein ihan vain hygieniasyistä.

keittioliina

Näissä keväisissä tunnelmissa viikonlopun viettohon ja toivomma, että aurinko rohkenisi näyttäytyä tulevien päivien aikana.

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s