Kolmen suklaan kakku

Pitkästä aikaa reseptipostaus. En muista mistä resepti on alkujaan peräisin, mutta jostain netin syövereistä eli en ota siitä kunniaa itselleni. Tämä ihastuttava suklaakakku ei ole kevyimmästä päästä enkä siksi suosittele kovin raskaan ruoan päälle. Kakku kuitenkin on melko riittoisaa, sillä se on tiivistä ja tuhtia eli suurta palaa ei tule otettua tai santsattua. Superkaunista kakustani ei tullut, mutta makuun se ei toki vaikuttanut. ”Ei mennyt niinkuin Strömsössä” – syyn löydät työohjeiden kohdasta 10.

Pohja: 
1 pötkö Domino (tai vastaavia feikkejä) täytekeksejä
50 g voita

Täyte:
9 liivatelehteä
3 x 130 g Pandan suklaalevyä (valkosuklaa, maitosuklaa, tummasuklaa)
½ dl sokeria
5½ dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa

  1. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa massaksi.
  2. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja tasoita keksiseos pohjalle. Vuoan halkaisija riippuu siitä kuinka korkean kakun haluat.
  3. Laita liivatteet kylmään veteen.
  4. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi kulhossa.
  5. Sulata suklaat siinä järjestyksessä kuin haluat raidoitukset tehdä eli aloita vaikka tummasta suklaasta, koska pohja on tumma.
  6. Jaa tuorejuusto tasan kolmeen osaan ja sekoita sulaan suklaaseen yksi osa.
  7. Liuota liivatteet noin desiin kiehuvaa vettä.
  8. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen 1/3 liivatteesta suklaatuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  9. Lisää 1/3 kermavaahdosta suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  10. Kaada täyte vuokaan. Selkeiden raitojen aikaansaamiseksi laita kakku pakkaseen jokaisen kerroksen välillä ja anna olla 15 min. ajan. Käyttämässäni ohjeessa oli sanottu hyytymisajaksi 5 minuuttia (mitä huijausta!). Jos aika on liian lyhyt, käy kuten minun kakussa eli kerrokset sekoittuvat liikaa.
  11. Toista vaiheet 5-10 maito- ja valkosuklaan kanssa. Kätevintä on valmistaa seuraava kerros aina sillä aikaa kun edellinen on pakkasessa hyytymässä.
  12. Laita koko kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.

Kippoja, kulhoja ja odottelua tämän kakun valmistaminen vaatii, mutta lopputulos on sen arvoinen. Itse koristelin kakun karkealla suklaarouheella.

3suklaankakku
Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s