Vuohenjuusto-parmankinkkunyytit

Alkupalana, salaatin lisukkeena tai pienenä suolaisena naposteluna toimivat vuohenjuusto-parmankinkkurullat ovat proteiinipitoisia ja helpot valmistaa. Tähän tarvitset vain: 1) Parmankinkun siivuja 2) Pehmeää vuohenjuustoa 3) Tuoretta rosmariinia ja 4) Lisukkeeksi salaattia.

Parmankinkkusiivun toiseen päätyyn laitetaan pieni pala vuohenjuustoa koko kinkun leveydeltä ja kieritetään rullalle. Vuohenjuuston päälle / rullan sisään voi laittaa pienesti rosmariinin ’lehtiä’, mutta myös laittaa koristeellisemmin kinkun päälle kuten itse laitoin. Vuohenjuusto kannattaa olla sellaista, missä ei ole sitä ”samettista” homereunaa, vaan pelkkää pehmeää juustoa (sulaa paremmin uunissa). Rullia paistetaan uunissa 10-15 min, 200°:ssa.

Alla olevassa kuvassa nyytit ovat vasta menossa uuniin. Valmiina kinkun väri hieman ruskistuu. Kävi nimittäin melko klassisesti, että oli niin kiire syömään etten enää muistanut valokuvata valmiita tuotoksia lautaselle aseteltuna.  Tarjoilin nyytit salaattipedillä. Salaattina käytin (ainakin) S-marketista saatavaa valmista sekoitusta, jossa on erilaisia salaatinlehtiä ja rucolaa sellaisessa muovirasiassa sekä lisäsin vielä erikseen herneenversoja. Salaatit pyöräytin ennen lautaselle asettelua oliiviöljy-balsamicossa.

Nyytit

Alkuperäinen ohje löytynyt täältä.

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s