Muovipussien säilytys

Postaus menee nyt kategoriaan DIY, vaikka aihe on todellisuudessa lähempänä niksipirkkaa. Ehkä tämä on joillekin jo vanha juttu, mutta ehkä joillekin myös aivan uusi oivallus.

Luulen, että monessa taloudessa aiheuttaa päänvaivaa kauppojen muovipussien säilyttäminen, ainakin meillä aiemmin. Sellaisenaan kaapeissa tai laatikoissa ne tursuilee eikä pysy missään järjestyksessä enkä myöskään pidä mistään tähän tarkoitukseen valmistetusta muoviputkilosta tai kangastuubista. Noh. Sain vinkin tähän yli vuosi sitten äidiltäni, joka oli vuorostaan oppinut sen tuntemaltaan nuorelta mieheltä. Tämä on siis sopivan ”tekninen” laji myös miehille – meillä ainakin mies tekee taittelut ihan mielellään.

Alla olevan sarjakuvan mukaisesti taitetut muovipussit vievät säilytyksessä vähän tilaa, ovat hallittavissa ja pussi on kätevä sujauttaa vaikka taskuun seuraavalle kauppareissulle. Meillä muovipusseja säilytetään keittiön allaskaapissa pienessä korissa, jossa ne on käden ulottuvilla myös silloin kun roskapussia vaihdetaan.

Muovipussi

Pussi siis asetellaan ensin kokonaan auki [kuva 1]. Taitetaan (pussin koosta riippuen) 10 cm taitoksin pitkittäin [kuva 2]. Pohjasta alkaen tehdään pieniä kolmioita aina henkseleihin asti [kuvat 3 ja 4]. Ylimpänä pujotetaan henkselit kolmion sisään [kuva 5] ja valmista tuli eikä vie paljoa tilaa [kuva 6].

Ihanan arkista vai mitä? :)

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s