Mange Sud

Tiedättekö sen tunteen, kun on pitkään halunnut johonkin ravintolaan syömään ja kun se toteutuu, odotukset ovat jo valmiiksi korkealla. Tästä lähdettiin Mange Sudiin Tehtaankadulle. Ravintolan ohi olen kulkenut useita kertoja aina vain vilkuillen ikkunasta sisään ja tokaisten mielessäni tai ääneen, että tuonnekin pitäisi joskus mennä. Joku siinä on viehättänyt. Ehkä se on upea huvila / kartanomainen rakennus. Ehkä se on lämminhenkinen tunnelma, joka välittyy katukuvaan. Ehkä se jotain muuta. Mitä se ei ole, niin minulla ei ollut mitään käsitystäkään millainen ravintola olisi tai saati mitä se tarjoilisi. Pöytävarausta siis tekemään TableOnlinen kautta.

MangeSud_2

Meidät vastaanotettiin ravintolaan heti ulko-ovella siten, että neuvottiin viemään takit vessojen läheisyydessä olevaan naulakkoon – joka oli arvatenkin täpötäynnä muhkeita talvitakkeja. Takkien päätyessä narikkaan, meidät ohjattiin pöytään melko miellyttävin tunnelmin, sillä kysymys oli ”missä haluaisitte istua; tuolla – tuolla vai tuolla”. Pidin siitä, että itse sai vaikuttaa siihen missä kulmassa halusimme ravintolan tunnelmasta nauttia. Ravintola oli torstai-iltana melko täynnä ja paikan täytti iloinen puheensorina. Ruokalistalta meille esiteltiin valmis 4 ruokalajin menu, joka kuulosti kovin herrrrkulliselta.

Vesi herahti kielelle muiden annoksia hetken aikaa ihaillessa, mutta onneksi ei mennyt kauaa kuin omat alkupalamme tuotiin pöytään. Palvelu oli yllättävänkin ripeää. Alkupalaksi tarjoiltiin kampasimpukoita, kurpitsapureeta ja rapsakkaa parmankinkkua. Voi miten hyvää! Kurpitsapuree hiukan makeassa olomuodossaan sopi oikein loistavasti kampasimpukoiden kylkeen. Kampasimpukat ovat hyvin valmistettuina erinomaisia ja mieluusti niitä ravintoloissa tilailen. [Osaisikohan niitä valmistaa itse…?]

MangeSud_3

Pääruoaksi saimme ankkaconfitia ja tryffeliperunapureeta kera punaviinikastikkeen. Täytyy sanoa, että tämä oli ehdottomasti parasta ankkaa, jota olen naismuistiin syönyt. Todella mureaa, mehevää ja maukkaasti maustettua. Pakko oli syödä rauhallisesti ja maltillisesti, jottei se ”ikinä” loppuisi. Tähän väliin pieni mainos; jos käytte Tokyo55:ssä, maistakaa rapeaa ankkasalaattia (!!!). Se tulee tämän Mange Sudin annoksen jälkeen erinomaisena kakkosena ravintola-annoksista, joka on valmistettu ankasta.

MangeSud_4

Pääruoan jälkeen meille tarjoiltiin valko- ja sinihomejuustoa jonkun hillon kanssa. Valitettavasti epäselväksi jäi mitä hilloa söimme. Hyvää se kuitenkin oli  ja toimi homejuustojen kanssa yhtä loistavasti kuin viikunahillo (joka on siis huippuhyvää!).

Jälkiruoka näytti paremmalta kuin maistui. Cannolit syödään käsin, sillä kovaan kuoreen ei mikään normaali ruokailuväline toimi. Kuori itsessään olikin melko mautonta ja päädyin dippailemaan sisällä olevaa vaniljaista tahnaa grappakirsikoiden kanssa – toimii!

Kokonaisarvosana (0-5) 5-: Vaikka alussa kerroin, että odotukset ravintolalle olivat korkealla, niin tämä käynti lunasti odotukset aivan täysin. Asiakaspalvelu oli ystävällistä, asiallista ja ripeää. Ruoat tuotiin pöytään riittävän nopealla tahdilla, muttei kuitenkaan hätäisesti kiirehtien. Annokset olivat kauniita ja maultaan erinomaisia. Ravintola oli tyylikäs, muttei liian hienosteleva. Ainoan miinuksen laittaisin siitä, etteivät tarjoilijat kertoneet riittävän selkeästi mitä kukin annos sisälsi samalla kuin toivat niitä pöytään [ja ettei jälkiruuassa ollut suklaata – hehheh]. Suosittelen ja ehdottomasti menen uudelleen!

Mange Sud – Tehtaankatu 34 D, 00150 Helsinki / www

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Mange Sud

  1. Huli sanoo:

    Mange Sud meidän täytyy tänä vuonna käydä testaamassa, sillä saimme joululahjaksi Eat.fi Helsinki kirjan, ja siellä on mukana mm. Mange Sud. Ihana kuulla näin loistavaa palauettu paikasta!

    Tosin empä ole tainnut kuulla paikasta keneltäkään mitään valittamista. :)

    • White and Sweet sanoo:

      Kyllä-kyllä käykäähän ehdottomasti kokeilemassa! :)

      Pohdintaa asiasta ja asian vierestä, johon ehkä olet myös törmännyt. Ravintolat ovat melko mystinen laji arvostella. Nimittäin. Vaikka itse kävisi uudelleen samassa paikassa, niin toisella kertaa kaikki menee ihan kuin strömsössä ja toisella kertaa ei, ei sitten millään; ruoka ei maistu, palvelu on huonoa, muut asiakkaat istuvat liian lähellä, paikka näyttää suttuiselta, annokset on rumia etc. Johtuuko se vuorossa olevasta henkilökunnasta (kokista ja/tai tarjoilijoista), muun asiakaskunnan luomasta tunnelmasta vai vain omasta asenteesta sillä hetkellä vai kaikista edellä mainituista seikoista yhteensä – tiedäpä tuota sitten. Itse kyllä luen paljon ravintola-arvosteluita, mutta tiedostan niitä lukiessa hyviä ja huonoja puolia. Hyviä, sillä löydän kenties uusia paikkoja ja näkökulmia mihin kiinnittää huomiota, mutta myös huonoja, sillä joku muu saattaa muovata asenteeni jo valmiiksi antamalla huonon/ylihyvän arvostelun. Tässä illan hajatelmat ja nyt nuggumaan! :)

  2. Doris sanoo:

    Mange Sud on ihan uus tuttavuus, mutta tän arvostelun perusteella täytynee testata! Btw, mä oon pari kertaa valmistanut kotona kampasimpukoita ja aina ne on epäonnistuneet – menevät helposti kumisiksi pallukoiksi vaikka ois kuinka tarkka paistoajan kaa eli en suosittele! :D

    Oon lueskellut sun blogia aina yövuorojen ratoksi ja tykkään kovasti! Bongasin linkin tuolta ”toisaalta” :)

    – Doris

    • White and Sweet sanoo:

      Kiitos Doris kommentistasi ja tosi mahtia, että luet blogiani! :)

      Mä niin arvasin, että kampasimpukat on haastava laji valmistaa ja ehkä tyydyn suosiolla tilailemaan niitä jatkossakin vain ravintoloissa. Ilmoittelen kyllä täällä jos tulen toisiin aatoksiin niiden kokkailun suhteen, mutta nyt minua on ainakin varoitettu – kiitos siitä! ;)

      Mange Sud oli varsin positiivinen yllätys vaikka odotinkin siltä paljon. Pilvilinna ei romahtanut. Kannattaa siis käydä, mutta ehkä tuon meidänkin menussa olleen jälkiruuan voisi jättää väliin ja kokeilla jotain muuta – niin ainakin itse tekisin seuraavalla kerralla…

      Mukavaa työyötä, jos luet tätä seuraavassa yövuorossasi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s