HAY Hee

Ennen uuteen kotiin muuttamista kirjoittelin keittiöön tulevista suunnitelmista [klik]. Niiden kanssa olen edennyt siihen pisteeseen, että tilasin eilen viimeiset siitä puuttuvat tuotteet eli tuolit.

Olin oikein tyytyväinen, että en ollut pitänyt kiirettä tuolien hankkimisen kanssa, sillä sattumalta huomasin .k.o.t.i.-blogin kirjoittajan vinkin Finnish Design Shopin alepäivistä. Kahden päivän ajan oli kaikki tuotteet -20% ja sehän sopi minun tarkoitukseeni oikein loistavasti. Yllärinä tuli yli 100 € tilauksiin toimitus kotiin 0 €. Ei huono :) Onneksi mieskin oli käynyt koeistumassa kyseisen tuolin jo aiemmin, niin tilaamisesta pääsimme yhteisymmärrykseen tekstiviestillä ja tilaus lähti heti.

Nyt vain jännityksellä odottelen milloin tuolit saapuvat ja pääsen viimeistelemään keittiön. Kuvia siis luvassa.

HayHee

FDS:n verkkokaupasta poimittu kuvaus Heen ideologiasta

Idea Hee-tuoliin lähti tarpeesta tehdä ympäristöystävällinen tuoli, jonka materiaalit ovat helposti kierrätettäviä. Tuolin luominen yhdestä ainoasta materiaalista säästää ympäristöä, sillä eri materiaaleja ei tarvitse kuljettaa eri tuotantoyksiköiden välillä ja yhdestä materiaalista valmistettu tuoli on yksinkertaisempi kierrättää.

Hee-tuolin lähtökohtana oli tehdä hyvännäköinen perustuoli, joka olisi helppo sijoittaa eri kohteisiin. Suunnittelun tasoa haluttiin nostaa ja tuolin jokainen yksityiskohta on hiottu tarkkaan. Tavoitteena oli kehittää käytettävyyttä ja samalla yksinkertaistaa – tuolissa ei ole mitään turhaa tai koristeellista. Ilme on leikkisä, mutta muotoilun ei ole annettu vaarantaa käytettävyyttä.

Kertakäyttökulttuuri ja tavaroiden poisheittäminen eivät sovi yhteen ympäristöystävällisten tavoitteiden kanssa. Näitä ristiriitoja haluttiin olennaisesti tasapainoittaa – esimerkiksi yhdistämällä esteettiset ja funktionaaliset ominaisuudet käyttämällä täsmälleen oikean paksuista metallilankaa. Tuoli on tehty 11 mm paksusta metallilangasta ja muoto viittaa kolmiulotteiseen lyijykynäluonnokseen. Tuoli on pinottava ja se on galvanoitu ennen jauhemaalauskäsittelyä.

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”HAY Hee

  1. Huli sanoo:

    Mä tilasin samalla tarjouksella eilen Work-valaisimet tulevan kodin eteiseen sekä Hayn huopapallomaton. Hyvä tarjous! :)

    Teidän tuolit näyttävät tosi kivoilta, saa nähdä mitkä tuolit päätyvät meidän ruokapöydän viereen. Tosin pitäisi se pöytäkin hommata ensin.. Huoh! Eiku Ihanaa!!! :)

    • White and Sweet sanoo:

      Mahtia, että löytyi tarpeellista tavaraa tulevaan taloon! :) Muuttaminen on ihan *piip*:stä, mutta sisustaminen on ihanaa!! Toki sisustamisasteelle pääsy edellyttää, että tavarat ovat löytäneet omille paikoilleen eli sitä ennen ”tupla-huoh!” :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s