Mantelijyväleipä

Se olisi sitten taas maanantai. Uusi viikko edessä ja huhtikuussa mennään – lumisateen keskellä. No ei anneta sen haitata vaan suunnataan katse kohti kesää. Kesästä toki tulee mieleen ihanat kesävaatteet, aurinko ja rannat. Mutta se kuuluisa ”rantakunto” on jäänyt johonkin toppatakkien syövereihin eli eikös maanantai ole aina (joka viikko siis) hyvä päivä aloittaa kevyempi elämä. Tähän maanantaihin ajattelin jakaa erään leipäsen reseptin, jonka alkuperä on karppaus.infosta, mutta olen hieman muuttanut sitä itselle sopivammaksi. Leivän paras juttu on sen proteiini- ja kuitupitoisuudessa, joten se pitää nälkää erinomaisesti. Reseptistä tulee 5-6 leipää.

2 kananmunaa
½ dl rahkaa tai (paksua) turkkilaista jugurttia
2 tl psylliumia (tai 2 tl leivinjauhetta)
1,5 dl mantelijauhoa
3 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl kuorittuja auringonkukansiemeniä
150g juustoraastetta
muutamia cashewpähkinöitä murennettuina

Vatkaa kananmunat rikki ja sekoita joukkoon jugurtti/rahka. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-jugurtin sekaan. Lisää lopuksi juustoraaste. Laita uuni lämpeämään. Tee pellille 5-6 pyöreää leipää, ripottele pinnalle pähkinärouheet ja anna kohota sen aikaa kun uuni lämpeää. Paista 225 uunissa kauniin ruskeiksi (noin 10 min.) Halkaise ja täytä mielesi mukaan.

Karppileipa

Tämä leipä pysyy melko hyvin kasassa myös täytettynä, joten sopii vaikka eväsleiväksi.

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

3 thoughts on “Mantelijyväleipä

  1. Hanna sanoo:

    Sellainen huomio että Psyllium ei ole nostatus aine vaan jauhojen korvaaja, joten se leivin jauhe tarvitaan :)
    2 tl psylliumia (tai 2 tl leivinjauhetta)

    • white and sweet sanoo:

      Kiitos Hanna kommentistasi! Tässä reseptissä leivinjauhe ei ole tarpeellinen lainkaan – itse en käytä ja siksi ilmoitin sen sulkeissa – ja psyllium antaa riittävän kuohkeuden leipäsille. Psylliumin idea on antaa leiville sitkoa (ettei valmis leipä murene liikaa) ja samalla pientä kuohkeutta. Siinä olet varmasti oikeassa, että jossakin toisessa leivonnaisessa psyllium ei ole riittävä kuohkeuttaja/nostattaja yksistään :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s