Aurinkopöytä ja -tuolit

Mun mielestä yksi tyylikkäimmistä pihakalusteista [ikinä] ovat Alvar/Aino Aallon Artekille suunnittelema Aurinkokalusto (1938-39). Epäselvää taitaa olla kumpi A. Aalto ryhmän suunniteli vai onko se syntynyt yhteistyössä.

Pöytä on maalattua koivuvaneria ja tuolit mäntyä. 1950-luvulla kalusteita valmistettiin valkoisena, vihreänä, punaisena ja keltaisena. Nimi sarjalle tulee pöydän keskellä olevasta keltaisesta laminaattilevystä ja messinkirenkaasta.

Itse en ehkä yhdistäisi tuota pienempää pöytää mihinkään, vaan pelkästään iso pöytä ja 4 tuolia. Huuto.netissä on parhaillaan myynnissä juuri tuollainen ryhmä – tämän hetkinen hinta 720e [kliks]. Mielenkiinnolla seuraan mihin asti hinta kipuaa ja saavutetaanko myyjän asettama hintavaraus eli mihin hintaan lähtee – viimeinen tarjous oli 1351e, mutta ei tainnut ylittää myyjän hintavarausta. Oma lompakkoni kiittää, ettei parvekkeella edes olisi tilaa tuolle ryhmälle :)

Aurinko

Aurinko_mitat

Jos jostain syystä kesällä eksyn Jyväskylään, niin tahdon ehdottomasti käydä koeistumassa tuolit Alvar Aalto -museon kahvilan terassilla [www].

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Aurinkopöytä ja -tuolit

  1. aki ala-kokko sanoo:

    perheeni on myymässä aurinkoryhmän peräti 6 tuolia ja molemmat pöydät, pieni ja iso. saa kysellä aksulaattori at gmail.com

  2. Juha Kari sanoo:

    Meillä oli 1950-luvulla pihalla 4 tuolia ja pöytä vihreänä. Silloin pöydän kansi oli sahattu mänty- tai koivulaudasta siten, että kukin lauta muodosti ’päivänkakkaran’ yhden terälehden. Kannen reunaa kiersi rautalanka joka sitoin laudat yhteen. Kuva kalustosta: https://jkari.kuvat.fi/kuvat/Aurinkosarjan+p%C3%B6yt%C3%A4+ja+tuolit+(A.+Aalto)/
    Tuolla myös uusin versioni pöydästä (olen uusinut sekä jalat että kannen) sekä edellinen versio kannesta, sahattu filmivanerista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s