Brunssi: Lehtovaara

Toukokuu alkoi mukavasti brunssilla/vappulounaalla melko perinteisessä ravintolassa Töölössä, Lehtovaarassa. Varauksen olimme tehneet muutamaa viikkoa aiemmin, koska yleensä tuo vappu on kiireistä aikaa brunsseja järjestävillä ravintoloilla. Täynnä oli tämäkin paikka, ainakin ensimmäisessä kattauksessa.

Lehtovaara1

Ravintolassa oli melkoinen hulina sinne saavuttuamme, mutta ”hovimestari” bongasi meidät melko pian ja ohjasi meille varattuun pöytään. Hetken saimme paikoillamme ihmetellä, kunnes hieman varttuneempi naistarjoilija tuli kyselemään juomatilauksiamme. Miinusta antaisin siitä, että oletettiin kaikkien asiakkaiden haluavan valikoituja suositusjuomia ja pariin kertaan sain pyytää tarjoilijalta nähtäville erillistä juomalistaa. Skumpalla brunssi pitää aloittaa ja siitä ei ollut mitään mainintaa suositusjuomissa eikä tarjoilija sitä erityisesti tarjonnut vaihtoehdoksi.

Lehtovaara2

Alkubuffan kimppuun, josta löytyi erilaisia lajikkeita lihasta, kalasta ja kasviksista. Mieheni mielestä kylmäsavulohi oli parasta mitä hän oli ikinä syönyt. Olihan se hyvää minunkin mielestäni, mutta melko reilusti savun makuinen – ei se toki sitä heikennä. Itse pidin kovasti erittäin hienoksi silputusta sienisalaatista ja myös natural caesar salaatti oli maistuvaa.

Lehtovaara3

Pääruokavaihtoehdoissa oli raaka-aineina joko parsa, härkä tai nieriä. Minä olen ennenkin maininnut olevani rehdisti lihansyöjä, joten minun lautaseltani löytyi härkää portviinikastikkeen kera ja mieheltäni nieriää. Täytyy sanoa, että molemmat annokset olivat hyviä, mutta mausteita olisi voinut olla enemmän (esim. portviinikastike oli todella laimea). Liha oli liki täydellisesti valmistettu, mutta tosiaan kokonaisuuteen olisin kaivannut potkua lisää. Mutta katsokaa annoksia – kauniita kuin mitkä eli siitä lisäpisteitä!!

Lehtovaara4

Jälkiruuaksi valitsimme molemmat ainoan tarjolla olevan suklaajälkkärin: suklaabrownie, mascarponevaahtoa ja tuoreita mansikoita. Aijaijaa, harmikseni totesin jo lusikkaa brownieen upottaessa, ettei ollut aivan fressi ja tuore tapaus. Leikkuupinnat olivat kuivahtaneet ja sisältökin mureni väärällä tavalla. Tosi-tosi harmi, sillä mascarponevaahto oli erinomaista. Kokonaisuus olisi ollut täydellinen jos brownie olisi ollut tuoreempi…

Lehtovaara5

Kokonaisarvosana (1-5): 4-. Hyviä raaka-aineita, mutta miinusta pääruoan lievästä mauttomuudesta sekä suklaajälkkärin kuivakkuudesta. Mausteiden vähäisen käytön järkeilimme perustuvan hieman keski-iältään korkeampaan asiakaskuntaan. Annoksia ei tarvinnut odotella oikeastaan yhtään eli siltä osin palvelu oli oikein ripeää, josta vastasikin paikan tilakapasiteettiin nähden runsas tarjoilijajoukko. Ravintola itsessään on kotoisa ja sisustukseltaan retrolla tavalla hyvin perinteikäs. En osaa mieltää paikkaa romanttiseksi illallisravintolaksi, enemmänkin eri sukupolvien väliseksi kohtaamispaikaksi. Uskaltaisin jopa väittää paikan olevan maineensa puolesta hieman yliarvostettu.

Ravintola Lehtovaara – Mechelininkatu 39, 00250 Helsinki – www

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Brunssi: Lehtovaara

  1. Huli sanoo:

    Vaikka olenkin varsinainen brunssihai, niin en ole ennen törmännyt Lehtovaaran brunssiin. Laitoin sen heti brunssilistaan ylös, näyttää sen verran herkulliselta! :P

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s