Brunssi: Saaristo (Klippan)

Saariston brunssi kruunasi pitkän viikonlopun (to-su). Saaristo, tunnetummin Klippan, avasi kesäkauden äitienpäivänä 12.5. tarjoamalla upean lounaan kauniissa puitteissa. Klippanille pääsee veneellä Silja Linen terminaalin vierestä – huima (ehkä) 50 metrin merimatka tuli koettua samalla käynnillä. Päivä oli puolipilvinen mutta ei onneksi kovin tuulinen, sillä se veisi Helsingissä loputkin lämpöasteet. Klippanille ei niin vaan tallusteta sisään, sillä veneretken lisäksi pienen pienen urheilusuorituksen saa kiipeämällä veneeltä melko jyrkkää ylämäkeä itse ravintolaan. Ravintola Saaristo on hyvin kaunis rakennus, joka on valmistunut 1800-luvun lopussa ja edustaa sen aikaista jugend-huvilaa.

Klippan0

Upeat sisätilat avautuivat eteemme. Valkoista oli runsaasti ja se toi tilaan lisää valoisuutta ja tilavuuden tuntua. Sisustus oli värien, yksinkertaisuuden ja materiaaliensa puolesta oikein osuvasti omaan makuuni. Etenkin nuo tuolit <3

Klippan2

Klippan1

Klippan4

Alkupalapöydässä notkui salaatteja, kalaa, lihaa ja ah-mikä-täydellisin-yhdistelmä: paahdettuja punajuurikuutiota, pinjansiemeniä ja vuohenjuustomoussea – tätä komboa olisin voinut syödä vaikka pääruuaksi (ja melkein söinkin). Muita miellytti erityisesti tyrnisilakat ja ne jäivät mieleen uutena hyvänä makuna.

Klippan3

Menu
Akvaviittigraavattua lohta ja marinoitua kurkkua
Mereneläviä ja sitrussalaattia
Tyrnisilakoita
Lasimestarinsilliä
Kylmäsavustettua possua ja päärynä-lakritsikompottia
Pippurista häränpaistia sekä lipstikkakreemiä
Perunasalaattia ja kaprista
Paahdettua punajuurta, pinjansiemeniä ja vuohenjuustoa
Romainesalaattia, parmesaania ja valkosipulikastiketta
Raikasta vihersalaattia ja tyrni-vinaigretteä
Uuden sadon perunoita ja tillivoisulaa
Saariston leipävalikoima ja kirnuvoita
***
Miedosti savustettua lohta ja sitruunaa
Sipulibratwurstia ja ryytisinappia
Riistapullia ja puolukkaa

Akvaviittigraavattu lohi oli ehkä tähän mennessä samettisinta ja pehmeintä graavattua lohta mitä olen koskaan syönyt. Vielä kun tietäisi mitä tuo akvaviittigraavaus tarkoittaa – täytynee Googlata :) Pääruuista bratwurstit olivat mun makuun – kala muiden.

Klippan5

Ja arvatkaas mitä odotin kieli pitkällä, sen jälkeen kun näin sen menussa: suklaalähde ja siihen dipattavaksi vaahtokarkkeja, tuoreita hedelmiä, marjoja ja keksejä – no moro, ihana idea ja kyllä-kyllä santsasin :) :)

Klippan6

Ihanaa oli myös valkosuklainen kakku; pohja oli kakkumainen, mutta mehevän kostea ja sisälsi marjoja. Makunystyröitä hiveltiin kyllä alusta loppuun saakka näiden jälkiruokien kohdalla. Hauskaa oli myös hedelmien ja mansikoiden dippaaminen suklaalähteessä (tahdon samanlaisen kotiin…).

Klippan7

Kokonaisarvosana (1-5): 5. Tähän astisista brunsseita pakko antaa jo toiselle paikalle täydet pisteet Kämpin lisäksi eli Klippanille täysi viitonen. Mitään en osannut jäädä kaipaamaan lisää, ihanan seesteinen ja kiireetön tunnelma ja ruuat olivat todella hyvät koko pöytäseurueen mielestä. Asiakaspalvelu oli myös erittäin huomioivaa, kohteliasta ja tarjoilijoita ei joutunut odottelmaan eli henkilökuntaa oli riittävästi. Se myös mainittava, että viinit olivat harvinaisen kohtuuhintaisia muihin tämän tasoisiin ravintoloihin verrattuna sekä tarjolla oli myös vaihtoehtoja eri hintaluokista. Miljöö ja sisätilat olivat hienot (kuten kuvista näkyy) ja siksipä nyt käytyäni Klippanilla ensimmäisen kerran, ymmärrän paikan suosion häiden ja muiden juhlien pitopaikkana. Jos yhden negatiivisen kommentin sanoisin, niin se olisi venematkan hinnoittelu: mieluusti sen voisi jyvittää brunssin hintaan, sillä erikseen maksettuna niin lyhyestä matkasta 6e/hlö tuntuu suolaiselta.

Ravintola Saaristo – Klippan, 00140 Helsinki – www

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Brunssi: Saaristo (Klippan)

  1. Huli sanoo:

    Kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Tänne on joskus päästävä herkuttelemaan. :P Vastaavanlainen suklaaputous oli myös Kiilan brunssilla. Oli aika sottuista puuhaa, mutta tosi herkullista. Nam!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s