Makeaa mansikkaa

Tänä kesänä toteutin vihdoinkin sen mitä olen jo muutaman vuoden vain suunnitellut: poimin mansikat omaan käyttöön ihan itse. Tämä varmaan tuntuu monista lukijoista ihan perussetiltä, mutta usko pois, tämä kaupunkilaistyttönen ei ole koskaan käynyt mansikkamaalla poimimassa omia marjojansa. Tähän asti olen käynyt marjastamassa ainoastaan Kauppatorilla, mutta tähän tulee muutos sillä poiminta oli suorastaan hauskaa ja mikä parasta, yhtäkään marjaa ei tarvinnut heittää pois ennen pakasterasioihin laittamista ja jokainen marja oli suorastaan täydellinen. Puhumattakaan siitä miten siististi ne oli jo putsattu kotiin tuodessa ;)

Kävin ystäväni kanssa poimimassa marjat Vantaalla Koivistoisen Mansikkapaikalla. Mansikkatila on sijaintinsa puolesta loistava pääkaupunkiseudulla asuville, henkilökunta oikein ystävällistä ja omistajakin kävi jutustelemassa poimijoiden kanssa. Kaltaiseni amatöörikin sai hyvä ohjeet ennen ”pellolle” painumista ja poimintakoritkin sai talon puolesta lainaan.

Tällä hetkellä itsepoiminta maksoi 2 €/kg – ei paha vaikka täytyy sanoa, ettei 12,5 kg mansikoita tullut ihan itsestään eli kyllä sen eteen tuli kyykittyä ja selkälihaksia treenattua.

Mansikka04

Mansikka0

Mansikka01

Mansikka02

Mansikka03

Näistä mansikoista meni puolet siskolle, kun oman pakastimen kapasiteetti on rajallinen. Kyllähän 6 kg mansikkaa riittää melko pitkälle talveen niin kakkuihin, rahkoihin kuin margaritoihinkin ;)

Koivistoisen mansikkapaikka – Vanha nurmijärventie 244 B, Vantaa – www

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s