Tietokonepöydän maalaus

Tällä kertaa kävin tekemässä pientä diy-projektia muualla kuin omassa kodissani. Vanhempieni pieneen makuuhuoneeseen oli saatava kompakti pöytä läppärille ja tulostimelle. Paras (ja ainoa) vaihtoehto oli Ikean Vittsjö -tietokonepöytä kokonsa puolesta. Ainoa haaste oli siinä, että pöytää myydään vain mustana – miksi ihmeessä (?!), joten ehdotin tuon maalamista valkoiseksi (muuhun kalustukseen sopivammaksi) ja lupauduin tekemään sen sillä ehdolla, että mikäli pieleen menee, ostan heille uuden pöydän. Sopimus tuli ja homma meni näin.

Tarvikkeet: kiiltävä valkoinen spray x 2, sanomalehteä pöydän alle ja muut kuvassakin näkyvät varustukset – spray pölisee todella paljon ja haju on ’mahtava’ – varaudu siis hyvään ilmastointiin ja tee sprayaus ulkona tai autotallissa.

Vittsjo0

Valmistelutpöydästä otettiin toki lasikansi pois ja hiottiin kevyesti koko pöydän musta maalipinta rikki. Maalaus: sprayta kului 2 ploa. Kolmatta olisi voinut käyttää paikkamaalaamiseen, nyt teen sen ihan maalilla.

Vittsjo1

Vittsjo2

Lopputulos: kannatti maalata yleisilmeen vuoksi valkoiseksi, mutta suosittelisin näin jälkikäteen tekemään maalaamisen pensselillä, vaahtomuovitelalla ja lakkamaalilla. Maalia olisi kulunut vähemmän (hintaan ei tosin vaikuta) ja maalilla olisi saavutettu peittävämpi lopputulos vähemmällä kerroksella maalia. Kuten alla olevista kuvista voi tarkkasilmäiset huomata, niin paikkamaalausta ei ole sprayauksen jälkeen vielä tehty jalkojen sisäpinnoille. Taas tuli opittua uutta ja tässä opit myös muille, ettei tarvitse kantapään kautta kokeilla :)

Vittsjo3

Vittsjo4

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s