Valkosuklaa-puolukkakakku

Siskon tekemä upea kakku on pakko esitellä täälläkin – ja hei, huomaa kakun koristeena käytetyt suklaasydämet :) Kiitos M herkullisesta kakusta sekä ohjeesta!

Puolukkakakku0

POHJA
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 maustemitta kardemummajauhetta

1. TÄYTEKERROS
1 purkki (200-250g) (laktoositonta) maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl (laktoositonta) kuohukermaa
6 liivatelehteä
½ sitruunan mehu
1 pussi pakastepuolukoita + sokeria

VALKOSUKLAATÄYTE
1 purkki (n. 150g) (laktoositonta/vähälaktoosista) ranskankermaa
2 dl (laktoositonta) kuohukermaa
200g valkosuklaata

KORISTELU
Tummaa suklaata rouhittuna, Valkoista suklaata rouhittuna, Kohmeisia puolukoita

Näin se käy…

  1. Sulata puolukat (jätä vähän pakastimeen koristelua varten) ja makeuta sokerilla makusi mukaan (itse laitan n. 2 rkl)
  2. Pohja: Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Levitä taikina halkaisijaltaan 22 -25 cm irtopohjavuoan pohjalle pingotetun leivinpaperin päälle ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Paista pohjaa 225 asteessa n. 5 minuuttia. Jäähdytä pohja ennen täytteen lisäämistä.
  3. Ensimmäinen täytekerros: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokerit. Sekoita kermavaahto varovasti rahkan joukkoon. Liuota liivatelehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoita liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-rahkaseoksen joukkoon. Lisää sokeroidut puolukat.
  4. Irrota irtopohjavuoan reunus ja pese se. Tässä vaiheessa leikkaa myös pohjan alla olevan paperi tarkemmin pohjan kokoiseksi. Laita reunus takaisin paikoilleen. Voit myös halutetessasi vuorata reunuksen tuorekelmulla. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa tunti-pari, kunnes pinta tuntuu hyytyneeltä.
  5. Valkosuklaatäyte: Vaahdota kerma. Notkista ranskankerma. Yhdistä kermavaahto ja ranskankerma. Sulata valkosuklaa varovasti teflonkattilassa tai vesihauteen päällä. Anna suklaan jäähtyä hetki. Lisää sulatettu suklaa kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen, jolloin suklaa jäähtyy vielä lisää. Levitä seos kakun pinnalle.
  6. Anna kakun hyytyä ja makujen tasaantua seuraavaan päivään jääkaapissa. Koristele rouhitulla suklaalla ja kohmeisilla puolukoilla, tai millä nyt haluat, mielikuvitus vain rajana!

Voit seurata blogin päivityksiä myös Bloglovin’in ja Blogilistan kautta – TERVETULOA! :)

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s