Tulinen salamipiirakka

Perjantai-illan herkutteluun ystävien kanssa kuului mm. tämä tulinen salamipiirakka raikkaan salaatin kera. Liian harvoin tulee tehtyä suolaisia piirakoita, vaikka ne ovat loppujen lopuksi helppoja tehdä ja niistä riittää isompaankin nälkään. Itse käytän aina piirakan pohjana valmista pakastepohjaa: Myllyn Paras pyöreä piirakkataikina suolaiseen leivontaan [tältä se näyttää klik] on erittäin hyväksi havaittu eikä vuokaa tarvitse edes voidella, plus taikina on laktoositon.

Salamipiirakan reseptiä muokkasin hieman omaan makuun sopivammaksi, mutta mikäli haluat kurkata alkuperäisen reseptin niin linkki löytyy postauksen lopusta.

Salamipiirakka1

Piirakkaan tarvitset:

1 valmis piirakkapohja
2 punaista suippopaprikaa
½ vihreä paprika
130 g Snellmanin salamiviipaleita
½ dl jalapenoviipaleita
vajaa 1 rkl minced chiliä
1,5 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
1,5 tl kuivattua basilikaa
1 tl ranskanperunamaustesuolaseosta
rouhittua mustapippuria
2 dl juustoraastetta (emmental-mozzarella)

Pinnalle halkaistuja miniluumutomaatteja ja parmesanraastetta noin ½dl. Koristeeksi rucolaa.

  1. Sulata piirakkapohja pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se irtopohjavuokaan, myös reunoille.
  2. Halkaise ja kuutioi paprikat (poista siemenet ja kanta). Paista/kuullota paprikoita pannulla hetken aikaa, jotta ne eivät olisi valmiissa piirakassa liian rapsakoita.
  3. Laita piirakkapohjan päälle paistetut paprikat, salamiviipaleet (vähän yli puolet koko määrästä) ja jalapenoviipaleet.
  4. Sekoita ranskankerma, kananmunat, mausteet, minced chili ja juustoraaste keskenään. Kaada seos vuokaan.
  5. Laita loput salamit sekä halkaistut tomaatit ja parmesanraaste päällimmäiseksi piirakkaan.
  6. Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

Tarjoile raikkaan salaatin ja valkoviinin kera ;)

Salamipiirakka2

Niin ja voit kurkata alkuperäisen (muokkaamattoman) reseptin blogista nimeltä Meanwhile in Longfield, jossa on muuten monta muutakin herkullista reseptiä – kiitos Hulille niiden jakamisesta!

Voit seurata blogin päivityksiä myös Bloglovin’in ja Blogilistan kautta – tervetuloa! :)

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

3 thoughts on “Tulinen salamipiirakka

  1. Huli sanoo:

    Eipä kestä kiittää! Ihana huomata, että kokkailuni pääsevät muidenkin pöytiin.
    Ne Myllyn parhaat pyöret piirakkataikinat ovat loistavia, erityisesti se ruispohja on meidän mieleen. Mä oon alkanut tehdä entistä enemmän suolaisia piirakoita, ovat tosi helppoja, täyttäviä ja yleensä myös herkullisia!

    Räiskyvää Uutta Vuotta 2014!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s