Tuorepuuro

Viikko ja aamu käynnistyi tuorepuurolla. Tuorepuuro on siis ilman kuumentamista valmistettu puuro. Kuvissa puuro näyttää hieman aneemiselta, mutta todellisuudessa häivähdys vaaleanpunaista siinä on. Itselläni tämä oli ensimmäinen tuorepuurokokeilu ja varmaankin tulee jatkumaan – oli nimittäin tosi hyvää ja pehmeän makuista.

Tuorepuuro

Tuorepuuron valmistaminen (2 annosta):

2 dl kaurahiutaleita tai leseitä
2 dl mustikkajugurttia
1 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
½ banaani soseutettuna
Hunajaa oman maun mukaan

Kaikki ainekset (hunajaa lukuunottamatta) sekoitetaan kipossa ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään yön yli. Aamulla puuro on pehmennyt ja nesteet imeytyneet hiutaleisiin. Itse lisäsin vasta tässä vaiheessa ripauksen hunajaa, koska pidän aamulla hieman makeammasta aamiaisesta.

Virkeyttä tähän viikkoon!! :)

Voit seurata blogin päivityksiä myös Bloglovin’in ja Blogilistan kautta – tervetuloa mukaan! :)

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Advertisements

7 thoughts on “Tuorepuuro

  1. sannin sanoo:

    Mulla tuorepuurosta tuli ihan kamalaa liisteriä, kun viime viikolla sitä ensimmäistä kertaa kokeilin. Oisko antaa vinkkiä, että miten sait omastasi ihan tuollaista puuron näköistä ja vielä pehmeää? :)

    • white and sweet sanoo:

      Kiitos viestistä! :) Hmmm.. mitäköhän tuohon osaisi antaa neuvoksi..

      Jos sulla puuro on jäänyt liisteriseksi, niin voisin arvailla nestettä olleen liian vähän. Itse kun laitoin puuron jääkaappiin, niin se oli koostumukseltaan melko notkeaa ”velliä” ja nestettä oli pinnassa – sitä ei pidä pelästyä, koska hiutaleet imevät nestettä aika paljon.

      Hiutaleina käytin Nallen Kunto Kauraa (Raision valmistama) eli ehkä niissäkin on eroja. Tuossa Nallen valmiisteessa on sekä täysjyväkauraa että kauraleseitä.

      Jugurttikin voi tuoda lisänesteen määrään muutoksia: joissakin ohjeissa oli käytetty turkkilaista jugurttia ja mielestäni se on sen verran tiivistä tavaraa, että nestettä joutunee laittaa enemmän. Itse käytin ihan Valion Mustikkajugurttia tölkistä ja sen kanssa riitti lisäksi 1dl mantelimaitoa (tavallinenkin maito toki käy).

      Puuroni ohjeen vedin ihan omasta hatusta, kun olin muuten vertaillut nesteiden ja hiutaleiden määrää muissa resepteissä. Mun ohjeessa olevilla mittasuhteilla se ainakin onnistui – saattoi toki olla ensikertalaisen tuuriakin ;)

      Sannin: ei muuta kuin uusiksi vaan kokeilemaan!

    • white and sweet sanoo:

      Ensisijaisesti mulle tuorepuuro on aamu-unisen ihmisen helpotus kiireiseen aamuun, koska sen voi valmistaa illalla jääkaappiin tekeytymään :) Mutta lienee siinä muitakin hyötyjä. Tuorepuurosta puhutaan joissakin yhteyksissä ”viljajugurttina”: enemmän kuitua, ravintoarvot säilyvät paremmin ilman kuumentamista ja pitää kylläisenä pidempään kuin perus jugurtti-mysli sekä sopii kuitupommina erityisesti sellaisille, jotka syövät aamulla mieluummin kylmää kuin lämmintä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s