Kalklitir -kalkkimaalia seinään

Nyt on täälläkin kokeiltu trendikästä Kalklitir -maalia seinään. Ensimmäisenä julkaisin kuvat Instagramissa eli kannattaa liittyä sinne seuraajaksi, koska kesällä blogipostauksia ehtii tehdä vähän vähemmän. Mutta siis Kalklitirista. Kyseessä on luonnollinen ja ekologinen kalkkimaali, joka valmistetaan vedestä, kalkista ja väripigmenteistä. Lopputulos on täysin matta, mutta silti eläväpintainen.

Minä ostin maalin Helsingistä Nougatista – josta muuten sain ihan mahtavan hyvää asiakaspalvelua ja apuja värin valinnan kanssa, vaikka en ollut se helpoin ja päättäväisin asiakas tällä kertaa, koska hyviä vaihtoehtoja oli ihan liikaa *huah*. 1pss kalkkimaalia maksaa 54 euroa ja sillä määrällä maalaa noin 6 neliötä seinäpintaa kahteen kertaan. Jäljelle jäänyttä maalia voi kuulemma säilyttää suljetussa ämpärissä jopa puoli vuotta.

Tarvikkeet ovat yksinkertaiset ja näkyvillä alla olevassa kuvassa: maalijauhe, ämpäri, vispilä, leveä luonnonmateriaalista tehty pensseli ja vettä. 1 pussi kalkkimaalia sekoitetaan 1,7 litraan vettä. Oikeaoppisuudesta en tiedä, mutta laitoin koko määrän vettä ämpäriin ja sekoitin kalkkijauhetta vispilällä vähän kerrallaan veteen, jotta se sekoittuisi paakkuuntumatta. Sellainen varoituksen sananen, että kalkkijauhe on todella hienojakoista ja siksi pussista kannattaa kaataa ihan varovasti ja riittävän alhaalla ettei pöllähdä silmille – eieiei minulle niin käynyt ;)

Kalkitir

Maali kun oli valmiina ämpärissä, niin annoin sen tekeytyä noin 15 minuuttia ennen seinään sivelemistä. Hieman kyllä jännitti vetäistä sitä valkoiselle seinälle, kun seoksesta tuli erittäin erikoisen vihertävän väristä (ei lähelläkään lopputulosta) ja haisi omituiselle. No seinään vaan sano. Itse en pidä seinien maalaamisesta oikeastaan yhtään, mutta tätä oli kiva sutia menemään. Ei ollut niin tarkkaa ja edetä sai vuota kerrallaan katosta lattiaan.

Maalin kuivuminen näkyi ihan eritavalla kuin tavallisen maalin kanssa. Kuten tuosta yllä olevasta kuvasta näkyy, niin ihan läikikkäästi kuivuu. Kalklitir näyttää märkänä ihan erilaiselta kuin lopputulos eli sitä ei kannata pelästyä. Ei muuta kuin valot pois ja jäin odottelemaan aamua miltä näyttää. Ja HYVÄLTÄhän se näytti jo ensimmäisen kerroksen jälkeen. Kun maali oli täysin kuivunut, niin haluttu lopputulos oli ilmaantunut myös värin puolesta. Maalasin vielä toisen kerroksen, jotta maalin sävy tasoittui kaikkiin kohtiin eikä valkoinen seinä kuultanut läpi.

Oikein hyvät työohjeet löytyivät Nougatin blogista [klik], mutta katsoinpa myös YouTubesta jonkun esimerkkivideon miten maalia kannattaa seinään sutia.

Maali on ollut nyt seinässä vajaan pari viikkoa enkä voisi olla tyytyväisempi! Pari huomiota on tullut kuitenkin tehtyä: maalipinta on melko herkkä kolhuille ja toisaalta seinään ei kannata nojailla vaikkapa paljaalla olkapäällä, koska ihosta imeytyy siihen kosteutta ja rasvaa jättäen läikän osumakohtaan. Kannattaa kokeilla!

Voit seurata blogin päivityksiä Bloglovin’in ja Blogilistan kautta ja muita kuulumisia Instagramin kautta – tervetuloa! :)

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kalklitir -kalkkimaalia seinään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s