Rahkaisa omenapiirakka

Viikonlopun kunniaksi helppo ja nopea omenapiirakan resepti.

Omenapiirakka

1 valmis murotaikinapohja

4 keskikokoista omenaa
1 prk rahkaa
1,5 dl ruskeaa ruokokidesokeria
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu ja kuori

Sekoita rahka ja kananmuna, lisää sokeri ja vaniljasokeri. Raasta sitruunankuori hienoksi raasteeksi ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Lisää ne rahkaseokseen ja kaada vuokaan, jonka pohjalle (ja hieman reunoille) on paineltu murotaikina. Lisää siivutetut omenat seoksen päälle haluamaasi kuvioon. Pinnalle voi ripotella vielä kanelia, mutta itse jätin sen pois. Toki se antaisi hieman väriä piirakalle.

Paista piirakkaa 200 asteessa, noin 30 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera. Mikäli haluat tehdä pellillisen piirakkaa, tuplaa kaikkien raaka-aineiden määrä ja herkuttele isosti.

Maukasta viikonlopun alkua!

Voit seurata blogin päivityksiä Bloglovin’in ja Blogilistan kautta ja muita kuulumisia Instagramin kautta – tervetuloa! :)

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s