Mitä jäi HDW:stä mieleen?

4.-14.9. vietettiin Helsinki Design Weekiä ympäri kaupunkia. Itse ehdin käydä vain Kaapelitehtaalla Design Marketissa ja Habitaressa. About kaikki bloggaajat ovat näistä jo kirjoitelleet ylistäviä sanoja suurien kuvakollaasien kera, mutta itselläni ei ollut oikein suuria tunteita kumpaakaan tapahtumaa kohtaan. Ei edes niin paljoa, että kameraa olisin kaivanut esiin montaakaan kertaa. Mitä sitten jäi käteen?

Design Market oli pienoinen pettymys – kuten myös Habitare, mutta siitä kohta. Kaapelitehtaalle kerääntyi jälleen yli 24.000 designin ja muodin ystävää. Itse lukeudun enempi tuohon sisustuspuolen designin ystäväksi eli keskityin omalla kierroksellani siihen osastoon ja mitä huomasinkaan: lähes samat myyjät samojen tavaroiden kanssa kuin viime kerrallakin. Plaah. Konkreettisesti sieltä jäi käteen ainoastaan edullisen hintansa vuoksi Balmuirin keittiöpyyhe. Kaunis pellavainen keittiöpyyhe myydään tummanharmaana, mutta ehkä vika on omassa silmässä, mutta se näyttää mielestäni enempi tummansiniseltä. Mutta hyvä niin, sininen on pop :)

Balmuir

Habitare. Tapahtuma keräsi virallisten lukujen mukaan lähes 47.000 kävijää. Sitä kuinka moni kävijä joutuu maksamaan tapahtumaan pääsylippunsa hinnan, en tiedä, mutta mielestäni 18€ hinta tuntuu suolaiselta sen hyötyyn nähden. Kuinka moni haluaisi maksaa sisäänpääsymaksun vaikkapa Stockmannille? En minä ainakaan. Enkä onneksi joutunut maksamaan Habitareenkaan, sillä muuten olisi tapahtuma jäänyt väliin. Periaatteen vuoksi. Habitaressa kaikki uutuudet, oikeat designit ja (mun mielestä) tapahtuman päätarkoitus oli siirretty perimmäiseen nurkkaan ja kaikki isoimmat kalustemyyjät veivät isoimmat (parhaimmat) tilat. Onko jollekin muulle tullut mieleen, että tämän ”designin” merkitys hiipuu vuosi vuodelta ja tilalle tulevat peruskalustemarketit? Toinen halli oli pullollaan krääsä-kojuja. Varsinainen tavaraähky tuli koettua tuolla. Ostajia kyllä riitti, mutta hinnat harvoissa kojuissa olivat verkkokauppojen hinnoista suurestikaan poikkeavia. Habitaressa mielenkiintoisimpiin osastoihin lukeutui kierrätysdesign (josta en valitettavasti saanut kuvia ihmistungoksen vuoksi), Destiny Store erottautui tummanpuhuvalla kauniilla osastollansa (kuvat alla), jossa silmänruokaa oli paljon sekä tämä puukuutioiden esittelytila:

Habitare14

Jäin haaveilemaan puukuutiosta, jonka tilaustiedot nappasin suunnittelijalta, sohvapöytänä: sivuun saisi laitettua lukulehtiä, päälle voisi teettää vaikka lasin niin ei kahvikupin renkaatkaan pilaa puun pintaa.

Destiny Storen osastolta – pääosassa printit:

Destiny

Destiny0

Save The Date:  Vuoden 2015 Helsinki Design Week järjestetään 3.-13.9.2015.

Voit seurata blogin päivityksiä Bloglovin’in ja Blogilistan kautta ja muita kuulumisia Instagramin kautta – tervetuloa! :)

Älä klikkaa tämän tekstin tai artikkelin alla mahdollisesti näkyviä mainoksia.
Ne ovat blogin julkaisualustan [wordpressin] lisäämiä – ei blogin kirjoittajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s