Projektilla on aina alku ja loppu

Meinasin kirjoittaa otsikoksi ”9kk projekti”, mutta tajusin siinä olevan himpun verran liikaa harhautusta ja eräs jos toinenkin olisi pistänyt soittaen lukematta otsikkoa pidemmälle. Ei ei. Sisustuksesta puhutaan, ei muusta.

Kukapa enää muistaa helmikuussa aloittamaani projektia ”sohvapöydän tuunaus”. No kurkkaa tänne mistä ja milloin tähän hommaan ryhdyin [klik – pöydän alkuperäisenä] ja [klik – pöytä osittain hiottuna]. En vielä alkuvuonna tiennyt, että omasta mielestäni ”helppo ja nopea” pöydän uudistaminen tulisi viemään vajaan vuoden. Hauskinta ja omituisinta tässä on, että keskeneräisenä olevaa pöytää en ole missään vaiheessa sysännyt varastoon tai komeroon odottelemaan inspiraatiota, vaan tämä on ollut koko ajan kasaamattomana nenäni alla jossain nurkassa eli aina aivan näköisällä. Unohtamisesta se ei siis ainakaan ole ollut kiinni. Monta syytä ja selitystä kyllä on, mutta niitä erittelemättä katsotaan mitä tuli tehtyä.

Lopputulos on tässä, mutta miten siihen päästiin? [pahoittelut hieman oudon sävyisistä kuvista, mutta näillä leveysasteilla joutuu valokuvata aina ilman luonnonvaloa]

Diypoyta1

Tästä siis lähdettiin: intoa täynnä ja uusi hiomakone käytössä. Asunto täynnä puuta ja hiontapölyä. Ei varsinaisesti ollut paras idea tehdä hiontaa kotona, mutta höpö-höpö ja homma jatkuu.

Sohvapoyta_org

Pöydäntuunaus

Kuukaudessa pääsin tähän vaiheeseen ja siihen se sitten jäikin odottelemaan helmikuusta marraskuuhun saakka. Osoite vain vaihtui välissä ja kuinkas ollakkaan, tiesin ettei se asuntooni tule mahtumaan. Voi mikä harmistus, ja isoimmalta osaltaan siitä syystä se jäikin ”hylllylle” odottelemaan.

Pöytä1

Marraskuu koitti ja puheeksi tuli pöytä. Löysin sille mahdollisesti uuden kodin. Nyt piti vain saada pöytä viimeisteltyä, jotta tiedetään kelpaako se uudelle omistajalle.

Diypoyta0

Puhtaanvalkoisella huonekalumaalilla, pensselillä, vaahtomuovitelalla ja maltillisella asenteella tästä tuli lähes täydellinen. Eniten jännitti pöytätason maalaaminen, koska sen tasaisuus ratkaisee koko kisan. Huonekalumaalista huolimatta puun syyt näkyvät heijastuksena (ei kylläkään näistä kuvista) pöydän pinnassa ja se tekee siitä oikein kauniin ja eläväisen. Käytin kaikkialle muualle huonekalumaalia, mutta tuon lehtihyllyn keskiosan lakkasin Miranolilla superkiiltäväksi ja sileäksi. Samalla sen lakan kanssa leikin sen verran, että lopputuloksena on täysin käsituntumalla sileä pinta, mutta silmälle se näyttää ”vanhalta”. Onnistui.

Diypoyta2

Pöydän pistin kasaan samana iltana kuin sitä tultiin noutamaan ja otin muutaman kuvan muistoksi tästäkin projektista. Pöydästä tykkään edelleen hurjasti, malli on kiva, materiaalit laadukkaat ja onneksi näenkin sitä aina ajoittain :)

Voit seurata blogin päivityksiä Bloglovin’in ja Blogilistan kautta ja muita kuulumisia Instagramin kautta.

2 kommenttia artikkeliin ”Projektilla on aina alku ja loppu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s