Ostolakko

Elokuu. On tämä kesä vaan mennyt hurjaa vauhtia ja syksy (saako sitä edes sanoa ääneen?!) kolkuttelee jo ovella. Syksyn ensimmäiset merkit eivät todellakaan näy luonnossa puusta putoavina lehtinä tai koleana säänä, josta olemme Suomessa saaneet nauttia liki läpi koko kesän. Sen sijaan syksystä kertovat varmemmin isoin kirjaimin huutavat tekstit kauppojen ikkunoissa, sähköpostin täyttävät uutiskirjeet ja postiluukusta kolahtavat kuvastot otsikolla: ”Back to School” tai kuten Stockmann sen tänä vuonna ilmaisi ”Back in the Game” (ensimmäinen onkin jo loppuun käytetty myyntislogan, mutta eipä toi jälkimmäinen muunnos sen parempi ole…). Taas meille kerrotaan kaikkia kanavia pitkin mitä kaikkea uutta pitää ostaa ja uusia harrastuksiakin pitäisi aloittaa – ja miksi? No koska syksy. Paluu töihin. Paluu kouluun. Paluu arkeen. Paluu elämään. Elämä pitää täyttää äärimmilleen.

2015-08-01 18.29.08

Viimeisten viikkojen aikana kotona nurkkiani katseltuani ja etenkin siivoamisen yhteydessä olen tullut siihen tulokseen, että kaikkea on jo ja ihan liikaakin. Jostain täytyy alkaa karsimaan. Ensimmäinen päätös jonka tein tämän karsimisen eteen oli, että pidän ostolakon. Järkeilin asian niin, että jos en osta lisää, niin kulutan olemassa olevia paremmin. Näen mitä ihan oikeasti käytän ja tarvitsen. Ostolakon päätin pitää elokuussa, jolloin ihan joka suunnasta tyrkytetään tavaroita ja uutuuksia, joita ilman ei voi olla. Vaatii siis extra annoksen itsehillintää olla ostamatta, mutta ajattelin edesauttaa tätä sillä, että en lue mainoksia, avaa uutiskirjeitä ja jos näistä huolimatta silmään sattuu osumaan jotain kivaa (tai huomaan kotona/vaatetuksessa merkittävän puutteen), niin teen oston vasta syyskuussa jos vielä silloin katson sen tarpeelliseksi.

IMG_20150801_182259

Toinen päätös oli, että elokuun aikana pitää luopua vähintään 15 tavarasta. Joka toinen päivä pitää siis tehdä ’raskas päätös’ ja luopua jostain. Joko myyn, kierrätän tai heitän pois. Ensin meinasin, että pitäisi tehdä tämä joka päivä eli 31 tavaran osalta, mutta jos en kuitenkaan haukkaa liian isoa kakkua kerralla. Ainahan voin jatkaa syyskuussa tai ylittää sen 15 tavaran tavoitteen.

Tämmöiset mietteet täällä tällä kertaa. Katsotaan kuin mimmin käy. Pitääkö pokka ja itsehillintä. Pysyykö lompakko visusti kiinni ja uusia kauppakasseja en kotiini kanna. Toivottavasti eli tsemppiä itselleni 😃

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Ostolakko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s