Iittala vs. House Doctor

Satuinpa törmäämään House Doctorin mallistossa messinkiseen ja kupariseen kynttilänjalkaan. Ihan kuin olisin nähnyt tämän mallin ennenkin… Nämä ovat enemmänkin ”kuin kaksi marjaa” kuin ”pihistä tai panosta” -kategoriaa. Hintaluokka on nimittäin melkein sama.

Iittala_vs_HouseDr

House Doctor Alumiinista valmistettu kynttilänjalka on viimeistelty messinginvärisellä pinnoitteella. Halkaisija 14,5 cm ja korkeus 5 cm. Kynttilänjalka soveltuu kruununkynttilöille sekä muille pitkille kynttilöille. Suositushinta 25e.

Iittala Allas on lukemattomia muotoilualan palkintoja saaneen Andreas Engesvikin Iittalalle suunnittelema kynttilänjalka yhdelle antiikki- tai kruunukynttilälle. Raskaan valuraudan yhdistyminen hentoon kynttilänvaloon ja kynttilänjalan pyöreisiin ja epäsymmetrisiin muotoihin luo kauniin kontrastin. Hinta noin 20e.

Itseltäni löytyy tuo Iittalan Allas ja pidän siitä hurjasti. Tukeva valurautainen jalka pysyy paikallaan eikä helposti keikahda. Kynttilän ”allas” osaa voi hyödyntää vaikka kausisomistamiseen lisäämällä siihen pieniä koristeita kattauksen teeman mukaisesti. Tässä kynttilänjalassa pystyy polttamaan koko kruunukynttilän ihan huoletta. Loppuun palanut kynttilän nysä (lähinnä karrelle palanut sydän) on helppo poistaa rapsuttamalla, kun ei tarvitse pelätä naarmuja. Eleetön, kaunis ja sopii hyvin myös lahjaksi vaativaankin makuun. Instagramissa kuvani viime vuodelta: https://instagram.com/p/wjV4VEGChz/

alals

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s