Langaton laturi

Viime käynnilläni Ikeassa innostuin eräästä tuoteideasta ihan tosissani ja ylistin (jälleen) Ikean insinöörejä ja tuotekehitystä. Tämä ei ehkä ole uusi idea, mutta jotenkin koin sen ihan briljattina ja haluan jakaa sen ilon muillekin.

Tiedättekös sen tunteen kun käytössä on vain yksi laturi ja silloin kun tarvitset sitä, niin toteat sen jääneen vaikkapa töihin. Tai jos on kaveriporukka koolla ja yksi laturi saatavilla, jota yhtäkkiä kaikki tarvitsevat ja lataamiseen joutuu jakamaan vuoroja.

Toinen ongelma laturien käytössä on se, että jos se on löytänyt vakituisen paikkansa vaikkapa yöpöydältä ja nappaat puhelimen pois piuhasta, niin kuinkas siinä aina käy: tietysti se piuha valahtaa sinne yöpöydän taakse tai tipahtaa muuten vaan lattialle.

Kolmas haaste näin sisustajan kannalta on ne laturien piuhat ja niiden sijoittelu kauniisti, jotta ne on tyylikkäästi käytettävissä aina tarpeen tullen.

No, ratkaisu on langaton laturi – ja vieläpä tyylikkäissä väreissä ja sisustusratkaisuissa ;)

IKEA5

Yllä olevassa latauspiste on upotettu suoraan pöytään (wau!!). Yöpydän lisäksi löytyy myös työpöytiä, joissa laturi on upotettuna, mutta ainakin itselläni kotikäytössä yöpöytä on mahtava sijainti ladata kännykkää yön aikana ja herätyskellokin on aina käden ulotuvilla.

Ikealaturi1

Yllä olevassa kuvassa on esimerkki pöytämallisesta laturista. Näitä on 1- tai 3-paikkaisena. Littana levy asetetaan pöydälle ja piuha seinään ja laturi on aina valmiina käyttöön. Laturissa on myös usb-portti eli jos ladattavassa laitteessa ei ole etälatausta, niin piuhallakin se onnistuu

Ikealaturi2

Langaton laturi oli yhdistetty myös pöytävalaisimeen (aika nättiin sellaiseen)! Lampun jalassa on latauspiste päällä ja oikealla nuolen osoittamassa kohdassa usb-portti. Vantaan Ikeasta löytyi kaksi valaisinmallia tällä idealla toteutettuna. Alla vielä tyylikkäämpi kuva samasta valaisimesta (kuva lainattu Ikealta).

ikea2

Latauksen käyttäminen vaatii puhelimelta ns. lataavan kuoren. Joissakin puhelimissa tämä on valmiina (esim. Nokian uusimmissa malleissa), mutta vaikkapa omaan Samsungin kännykkään saa hankittua lataavan taustakuoren, jotta näiden käyttö olisi mahdollista. Ikeakin näitä kuoria myy: klik >>

Mä en kestä! :) Olenko ainoa, jonka mielestä tämä on mahtava idea ja jälleen yksi arkipäivän ongelma on ratkaistu!? :)

2 kommenttia artikkeliin ”Langaton laturi

  1. Vekarus sanoo:

    Meille noita hankittiin jokin aika sitten. Omassa kännyssäni toimii langaton lataus ja miehen kännyyn ostettiin uusi kuori. Itselläni vaan tahtoo mennä hermot ennen kuin lataus oikeasti alkaa, sillä sijoittelu on todella tarkkaa. Miehen systeemi tuntuu toimivan paremmin, mutta hän taas ei tykkää siitä, että kännykästä tuli uuden kuoren myötä paljon entistä paksumpi. Eli nyt odotellaan parempia kännyköitä, sillä tämä lataussysteemi on hieno!

    • white and sweet. sanoo:

      Kiitos kommentista, kiva kuulla ihan oikeita käyttökokemuksia! Voisiko sun kännykässä olla jotain vikaa, jos miehellä se kuitenkin ottaa latauksen heti? Varmasti paras vaihtoehto on, että kännykän valmistajan kuori toimii suoraan langattoman laturin kanssa. Itsekin nimittäin hieman karsastin sitä, että (lähinnä värin vuoksi, heh) takakannen joutuisi vaihtamaan. Toivotaan, että nämä langattomat ratkaisut kehittyvät paremmiksi ja sitä ne varmasti tulee tekemäänkin. Mahtavaa vaan, että arkea helpotetaan tämmöisillä kaiken maailman ”teknisillä hilavitkuttimilla” :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s