Sohvahaaveita

Olen jo viime kesästä alkaen halunnut pistää nykyisen valkoisen nahkasohvani vaihtoon. Mitään vikaa sohvassani ei ole – paitsi, että se on liian pieni:

SAMSUNG CSC

Isompikin sohva siis mahtuisi ja haluaisin sellainen, jossa olisi nykyistä mukavempi lötkötellä. Muitakin kriteereitä uudelle sohvalle olisi: mahdollisimman suuri istuinsyvyys, kapeat käsinojat, leveyttä min. 200cm ja pehmeän mukava istua. Jos vaihdan nahkamateriaalista kankaiseen sohvaan, niin kankaan tulee olla helppohoitoinen, tiheää kudontaa, jämäkkää ettei veny käytössä ja väriltään tummempi.

Ensisijaisesti olen katsellut kahta sohvamallia: Vepsäläiseltä Adea Band ja Iskusta kotimainen Inkoo. Molemmat ovat saman henkisiä, mutta erojakin on esim. Adeassa yhtenäinen istuintyyny – joka ei välttämättä ole omaan makuun se paras ominaisuus tässä sohvassa. Mutta mikä parasta,  molemmissa sohvissa kankaat ovat irroitettavissa ja pestävissä/vaihdettavissa.

Sohvat
Kuvassa: Adea | Free | Inkoo

Adea-sohvaa voi kai kutsua ”blogi-sohvaksi”, sillä niin monen bloggaajan kotoa se taitaa löytyä, mutta en tyrmää sitä vain siitä syystä, koska täytyyhän siinä jotain hyvää olla, jos niin moni sen on valinnut :)

Sitten siitä sohvan väristä. Olen haaveillut tummansinisestä kangassohvasta. Jepjep. Olen aikamoinen kelkankääntäjä, kun olen tähän asti ajatellut jättää sinisen sisustusessa sinne 80-90-luvulle, johon se kuuluukin. Vaikka mielessäni olen nähnyt tummansinisen sohvan hyvänä ideana omaan kotiini, niin silti noin suuri värimuutos arvelluttaa ja päätinkin tehdä pienen testin. Ostin Ikeasta edullisen tummansinisen peiton ja heitin sen nykyisen sohvani päälle. Pahoittelut huonosta kuvanlaadusta, kun nappasin sen myöhään illalla, mutta ero käy varmaan ilmi tästäkin:

Sohvatesti
Tuo kangas on kyllä hyvin tummansininen, tummempi kuin sohvaan haluaisin ja huonossa valaistuksessa näyttää aika möhkäleeltä, mutta antaa suuntaa. Ja suunta on se, että en tykkää noin tummasta :( …vai onko se vain tottumiskysymys, kun tähän asti on ollut sisustuksessa paljon valkoista ja vaaleaa. Pitäisikö sittenkin pitää vaalea sohva tai vaihtaa sinisestä haaveilu harmaaseen tai beigeen/greigeen? Pitänee mennä kauppoihin pähkäilemään..

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s